dinsdag 25 november 2008

Saartje Vandendriessche Finale De N@@ktkalender @ Belgische Babes Movies


Brandweer van Hasselt wint finale 'De Naaktkalender' met host Saartje Vandendriessche.Niet de knappe verpleegsters of de zwoele rugbyspeelsters, maar de brandweermannen uit Hasselt wonnen gisteren de finale van De Naaktkalender 2009. Hun kalender wordt in december gedrukt en verspreid over heel Vlaanderen.
De Hasseltse brandweermannen zullen zichzelf volgend jaar nog vaak tegenkomen. Vlaanderen besliste gisteravond tijdens een spannende live-uitzending vanuit het Fotomuseum in Antwerpen dat ze het liefst de blote brandweermannen in hun woonkamer zouden zien.

De naakt kalender wordt in eerste instantie gedrukt op 10.000 exemplaren en is vanaf 13 december te koop. Ter vergelijking: de oplage van Playboy bedraagt maandelijks ongeveer evenveel stuks.


Naaktkalenders zijn, sinds Helen Mirren & co. vijf jaar geleden uit de kleren gingen in de film Calendar Girls, een echte hype. Ook in Vlaanderen grijpen verenigingen tijdens de eindejaarsperiode massaal naar de naaktkalender om hun clubkas te spekken. Voor het televisieprogramma van Saartje Vandendriessche op Eén schreven zich maar liefst 350 groepen en verenigingen in, waaruit er tien geselecteerd werden om voor het scherm uit de kleren te gaan.

Na een afvalrace kregen de vijf finalisten vorige week de opdracht om voor de finale de ultieme coverfoto te maken voor hun naaktkalender. De fotograaf die hen eerder al hielp met de bloot fotoshoot, stond een halve dag tot hun beschikking.

De verschillende groepen haalden nog eens alles uit de kast voor die laatste uitdaging. De Gentse autoracers trokken in hun blootje een racewagen over de besneeuwde Groenplaats en de rugbyspeelsters gingen op de foto met andere ongewone sporters.

De brandweermannen kwamen voor de finale-uitzending met een erg origineel ontwerp op de proppen: ze trommelden meer dan honderd vijftig Limburgse brandweerlieden op voor de coverfoto.

‘We hebben natuurlijk veel vrienden en collega’s opgetrommeld. Het Limburggevoel is niet te onderschatten’, zegt een stralende Rudi Vos. ‘Heel vaak hebben we de vraag gekregen of we nu ook naakt zullen komen blussen.’

Met hun ontwerp hebben ze getracht het familiegevoel onder de brandweer in beeld te brengen. De opbrengst van de naaktkalender van de brandweermannen gaat naar de National Burn Camps van de Belgische brandwondencentra. Dat zijn de kampen die ingericht worden voor jongeren met brandwonden.

Brandweer Hasselt wint De Naaktkalender

De binken van de brandweer van Hasselt werden maandag verkozen tot winnaars van een succesvolle reeks van De Naaktkalender.

Tijdens de grote finale namen de brandweer van Hasselt, de kappers, het rugbyteam, de autoracers en de verplegers van het UZ Jette het afgelopen maandag tegen elkaar op. De finale met als presentatrice Saartje Vandendriessche vond plaats in het Fotomuseum van Antwerpen.

De finalisten hadden één week tijd om de ultieme coverfoto te maken voor hun naaktkalender. Daarnaast moesten ze actie voeren voor hun groep, want er kon een hele week gestemd worden. Saartje Vandendriessche en Ben Roelants zorgden maandagavond voor een spannende finale van De naaktkalender.

Van 25 november 2008 tot 4 januari 2009 loopt in het Fotomuseum van de provincie Antwerpen een tentoonstelling met foto’s van De naaktkalender.

Eén wijzigt z'n presentatorencorps. Vanaf 1 januari verwelkomt 'De rode loper' Evy Gruyaert opnieuw als vaste presentatrice. Ze neemt de plaats in van Yasmine, die - door de zwangerschap van Saartje Vandendriessche - meer zal omroepen. In het voorjaar van 2009 keert Yasine terug naar DRL om Katja Retsin te vervangen tijdens haar zwangerschap. Voor 'Vlaanderen vakantieland' wordt Saartje tijdens haar bevallingsverlof vervangen door Erika Van Tielen. Sofie Van Moll zal vanaf 21 december het nieuwe programma 'Hartelijke groeten aan iedereen' voor haar rekening nemen.

1 opmerking:

 1. Heel mooi allemaal natuurlijk, deze blote onbekende schonen, maar wat te denken van een celebrities uitvoering van de naakt kalender speciaal voor de feestdagen met onze eigen BV's.
  De VRT babes tegen de babes van commerciële zenders!

  Ik stel de volgende teams voor;

  Naaktkalender Team VRT:

  Sabine Hagedoren
  Evy Gruyaert
  Saartje Vandendriessche
  Katja Retsin
  Erika van Tielen
  Sofie van Moll
  Annelies van Herck
  Geena Lisa Peeters

  Naaktkalender Team Commerciële zenders:

  Hanne Troonbeeckx
  Hilde De Baerdemaeker
  Lien van de Kelder
  Birgit van Moll
  Sophie Dewaele
  Veronique de Kock
  Anneleen Liegeois
  Ann van Elsen


  Net als bij de gewone naaktkalender, vinden er op verschillende lokaties en situaties naakt fotoshoots plaats.
  Er moet natuurlijk in ieder geval 1 verplicht onderdeel zijn, een fotoshoot tijdens het naakt in de modder duiken, net zoals met de rugby dames.

  BeantwoordenVerwijderen