vrijdag 7 november 2008

Saartje Vandendriessche Afl. 3 De Naaktkalender @ Belgische Babes Movies

Verpleegkundigen van Saartje Vandendriessche winnen 3de aflevering 'De Naaktkalender'

De strandvrienden uit Knokke-Heist hebben de duimen moeten leggen voor de verplegers en verpleegsters van de spoedafdeling. Voor sommigen te naakt, voor anderen dan weer te weinig bloot. Voor de Eén-kijkers maakte het allemaal niet veel uit: zij kozen voor de naaktfoto's van de verplegers en verpleegsters die met de opbrengst van de naaktkalender een collega willen helpen die werkonbekwaam werd na een ongeval tijdens de werkuren.

De verpleegkundigen gaven zich maandagavond volledig bloot aan Vlaanderen. Toch werd er met enig respect gehandeld wanneer collega's uit de kleren moesten voor de uiteindelijke fotoshoot. Braafjes draaiden de overblijvers zich weg van hun naakte collega's.

Het resultaat van de fotoshoot, geleid door Roger Dyckmans, mag gezien worden. Foto's in de sfeer van een veldhospitaal in oorlogstijd gecombineerd met heldendom in een prachtige retrostijl. Een beetje digitale fotobewerking kan wonderen doen...

De verpleegkundigen van de spoedafdeling uit Jette kunnen zich, samen met Saartje Vandendriessche, klaarmaken voor de grote finale op 24 november.


De verplegers en verpleegsters van het UZ in Jette komen als overwinnaars uit de derde aflevering van De naaktkalender. Met erg creatieve foto’s van een veldhospitaal in oorlogstijd haalden ze het van het stijlvolle zwart-wit van de strandvrienden.


Vorige week leidde fotograaf Roger Dyckmans het personeel van kapperszaak De Cliént al naar de overwinning en gisteren schopte ook de tweede groep die met hem samenwerkte het tot in de finale. De verplegers en verpleegsters van het UZ in Jette veroverden een finaleplaats met een fotoshoot van een veldhospitaal in oorlogstijd. Er kwamen krukken, zwachtels, verbanddozen, draagberries en zelfs vliegtuigen aan te pas, maar het resultaat was een fascinerende fotoshoot uit lang vervlogen tijden met een vleugje humor.

Het hoeft niet te verbazen dat de strandvrienden ervoor kozen om op het strand uit de kleren te gaan. Henk Van Cauwenbergh fotografeerde de jongens en meisjes van de strandvrienden in stijlvol zwart-wit en leverde daarmee een naaktkalender af die een en al jeugdromantiek uitstraalt. De strandvrienden hebben de finale misschien niet gehaald, maar ze houden aan het naaktkalenderavontuur wel een prachtige herinnering aan hun jeugd over.


Door hun overwinning in de derde aflevering zien we de verplegers en verpleegsters samen met Saartje Vandendriessche terug in de finale op 24 november. Daarin zullen ze het onder meer moeten opnemen tegen de brandweer van Hasselt en de kappers en kapsters van De Cliént. Als de verplegers en verpleegsters de finale winnen, zullen ze de opbrengst van de kalenders gebruiken om hun werkomgeving aan te passen aan de noden van een collega die een tijd geleden werkonbekwaam werd. Met enkele kleine ingrepen zou hij immers gewoon weer bij hen aan de slag kunnen.

In de volgende aflevering van De naaktkalender gaat het hard tegen hard, want dan neemt een groep rugbyspeelsters uit Gent het op tegen de hiphopdansers van Funkforce uit Edegem. Zeger Garré, die de snorrenclub fotografeerde, zal de fotoshoot met de rugbyspeelsters voor zijn rekening nemen en Frieke Janssens, die Les Triplettes op de gevoelige plaat vastlegde, krijgt Funkforce voor de lens.

De naaktfoto’s van alle groepen zijn te vinden op de website van De naaktkalender

'Amateurs in hun blootje zijn leuker dan Véronique De Kock'
Linda Evangelista, Anouck Lepere, Véronique De Kock, allemaal hebben ze geposeerd voor Henk Van Cauwenbergh. In 'De naaktkalender' krijgt de fotograaf van de Showbizzkalender acht strandvrienden uit Knokke-Heist zonder enige ervaring voor de lens. Zijn amateurmodellen inspireerden hem tot een nostalgische naaktfotoshoot in het Knokke van zijn jeugd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten