donderdag 31 juli 2014

Evelien Bosmans in Marina, Amateurs en Rang 1 @ Belgische Babes Movies


Evelien Bosmans (22) gaat de titelrol spelen in ‘Marina’, de film van Stijn Coninx die gebaseerd is op de autobiografie van Rocco Granata. Zij zal dus het liefje spelen van de jonge Rocco. Eerder was al bekend dat deze rol door Matteo Simoni zal vertolkt worden.


De Molse Evelien Bosmans studeert nog aan de Toneelacademie van Maastricht. Zij kreeg lovende kritieken voor haar rol als Germaine in ‘Groenten uit Balen’ (waarin zij de tienerdochter is die ongewenst zwanger wordt) en was ook te zien in ‘Rang 1’ op Eén en in ‘Red Sonja’ op Canvas.

Interview Evelien Bosmans

Ze is nog niet eens afgestudeerd als actrice en toch heeft Evelien Bosmans al een hoofdrol in Rang 1. De nieuwe fictiereeks op Eén gaat over een gezin dat de lotto wint.

Rang 1, een nieuwe 13-delige fictiereeks op één, vertelt het verhaal van een Leuvens gezin dat zes juiste cijfers heeft ingevuld op zijn lottoformulier en in één klap rijk wordt. De jongste dochter in het gezin studeert in Leuven, dus is het niet verwonderlijk dat de universiteit ook te zien is in de reeks.

De universiteit bood logistieke ondersteuning voor opnames op de campus Sociale Wetenschappen - de auditoria Max Weber en Jean Monnet - en in het Kasteelpark Arenberg. Ook aan UZ Leuven, campus Gasthuisberg, werden opnamen gemaakt.

Leuven is voor het eerst gaststad voor een televisiereeks. Naast de universiteit zullen ook andere vertrouwde plaatsen als het stadspark, het Dijlepark, InBev, de Boerenbond, het gerechtsgebouw, de Sint-Geertruiabdij, de Bondgenotenlaan en museum M in Rang 1 in beeld komen.

De hoofdrollen in Rang 1 worden vertolkt door Vic De Wachter, Gilda De Bal, Tom Van Bauwel, Lotte Pinoy en Evelien Bosmans, die de studente speelt.

Evelien Bosmans, de enige echte 'Marina'

‘Ik wou dat ik dat kon,’ zegt Evelien Bosmans (24), ‘net als jij zo keihard zeggen wat je vindt.’ Het was haar tijdens haar sexy fotoshoot niet ontgaan dat ik me voor de deur van de studio even had laten gaan in een discussie. ‘Hoe doe je dat?’ vraagt ze. ‘Denk je nooit zoals ik: ‘Ik zeg gewoon ja en probeer dan alsnog te doen wat ik wil?’’ Voor ik het weet, is zij mij aan het interviewen in plaats van ik haar, en denk ik: ‘Wat een wonderlijk wezen.’

Dat was ze ook in ‘Marina’, Stijn ­Coninx’ filmversie van Rocco ­Granata’s jeugd: het prachtig mooie wezen dat onze Rocco tot zijn wereldhit ­inspireerde. Jaja, heel romantisch, ­inderdaad. ‘Marina’ is natuurlijk onversneden romantiek, maar wel zalig: twee uur lang genieten, en ik denk niet dat iemand het tijdens de apotheose droog zal houden.

Evelien Bosmans «Heb je geweend? Tijdens dat einde, zeker? Ja, hè.

»Toen ik het script las, dacht ik nog: ‘Oei, dat is misschien wel héél Hollywoodiaans, die strijd van iemand ­tegen de wereld die het dan toch haalt, en dan dat einde.’ Maar toen ik ernaar zat te kijken, voelde ik alleen maar: ‘Dit werkt!’»

HUMO En mooie, soms ‘Mad Men’-achtige jarenvijftigbeelden.

Bosmans «Mooi, hè. Ik hou zo van die jurken die de vormen van de vrouw accentueren. Die tijd dat mannen nog mannen waren en vrouwen vrouwen, heeft toch iets. Soms denk ik ook, als ik het in mijn drukke leven even bijna niet haal: ‘Ik wil gewoon drie kinderen, elke dag koken, wachten tot mijn man thuiskomt en dan het eten op tafel zetten.’ Dat dat het is en dat dat ook genoeg is, dat je niks anders hoeft te bewijzen: dat lijkt me soms zo heerlijk.»

HUMO Vorig jaar won je in Oostende de prijs voor de beste Belgische filmactrice. Je was daar blij mee, maar je zei toen: ‘Je kan nooit genoeg bevestigd worden.’

Bosmans «Ja. Weet je, ik heb net een onzekere week achter de rug en dan denk ik opeens weer dat ik niks kan. Gewoon omdat iemand die ik belangrijk vind, me zegt dat hij iets niet goed vindt. Daar wegen alle prijzen van de wereld, complimenten en zalen vol applaus dan niet tegen op. Soms denk ik: ‘Misschien ga ik wel op podia en voor camera’s staan omdat ik iets destructiefs in me heb, en zoek ik zélf die situaties op waarin mensen een oordeel over mij mogen hebben zonder dat ze mij kennen.’ Er zal altijd wel iemand zijn die kritiek op me heeft, dus kan er nooit genoeg bevestiging zijn.»

HUMO Doe je daarom zo veel? Deze zomer deed je mee aan de opnames voor de nieuwe VTM-serie ‘Amateurs’, aan de film ‘Halfweg’ van Geoffrey Enthoven en aan ‘Welp’, de eerste langspeelfilm van Jonas Govaert, bekend van The Hickey Underworld en van de cd-besprekingen in Humo.

Bosmans «Ja. Ik zei je net al, ik ben zo’n jazegger. Zeker als ik een scenario of een project goed vind, zeg ik meteen: ‘Ik doe het!’ Zelfs als ik beter nee zou zeggen omdat ik weet: ‘Ik haal dat allemaal niet.’ Ik moet straks om vijf uur naar Luik crossen, want ik speel daar in ‘Romeo en Julia’ in het nieuwe Théâtre de la Place, een Vlaams-Waalse productie is dat.
 
De familie van Romeo is Waals en die van Julia Vlaams. Dat vond ik een interessant idee: dat dat verhaal ook gaat over hoe de liefde tussen onze twee landsdelen moet blijven bestaan. Vooral ook omdat ik besefte dat ik eigenlijk geen enkele theatermaker of acteur uit Wallonië echt kende. Ik vond dat schandalig van mezelf.

»Nu, het is niet helemaal een stuk naar mijn smaak geworden, niet wat ik ervan had verwacht. Er zijn veel pittige discussies geweest met de regisseur, een Fransman – in Frankrijk zitten ze vaak nog vast in de traditionele theatertaal, hè. Wat voor ons normaal is, is voor hen al erg experimenteel.»

HUMO Maar je ging wel de strijd aan met hem. Je zegt dus toch wat je denkt.

Bosmans «Ja. Als ik eenmaal ja zeg voor een project, dan moet dat wat ik mee maak, wel het beste van de wereld worden. Dus heb ik in Luik tegen ­mezelf gezegd: ‘Oké, Evelien, wees ­realistisch, je staat in een heel klassieke, grote zaalproductie, bijna alles ligt vast, hoe kan je dit nu toch nog rijmen met wie je bent?’ Vaak zei ik dan ja tegen de regisseur en deed ik vervolgens op mijn vierkante meter toch wat ik wou.

»Het allerfijnste is natuurlijk als je helemaal voelt wat een regisseur wil, en je mee kunt gaan in zijn droom, zó ver dat het ook een beetje jouw droom wordt. Dan ben je echt iets ­samen aan het maken. Maar als je een gastrol speelt in een film of een serie, voel je soms duidelijk: ‘Tja, ik ben hier een ­onderdeel van een machine. Wat willen we hier nu eigenlijk met z’n allen maken? Is dit de droom van iemand?’»

HUMO Jonas Govaerts droomde er al heel lang van een horrorfilm te maken.

Bosmans «Jááá, met veel bloed en stunts die onhaalbaar zijn (lacht).»

HUMO Dat is kennelijk een droom waar jij helemaal in mee kan gaan?

Bosmans «Ja. Jonas is een vreemde jongen. Hij zei op café tegen mij: ‘Wil je meedoen in mijn film?’ Ik zei natuurlijk weer ja en gaf hem mijn nummer. Het was heel laat, ik kende hem nauwelijks en ik dacht: ‘Het zal wel.’ Maar maanden ­later belde hij me opeens: ‘Zeg, Evelien, wanneer gaan we eens praten over mijn film?’ We hebben afgesproken en toen ik hem bezig hoorde over de stunts die ik moest doen, dacht ik meteen: ‘Dát wil ik!’

»Heel raar, eigenlijk. Ik ben helemaal geen durfal, integendeel. Ik ben bang van alles. Zie je, dat is weer dat ­destructieve in mij, die drang om juist dat op te zoeken waar ik bang voor ben. Ik denk dat ik die stunts wou doen om mijn ergste nachtmerrie verbeeld te zien en dan te kunnen denken: ‘Zo, dat heb ik gehad’, en zo mijn angst voor altijd te beteugelen.»

Matteo Simoni en Evelien Bosmans naakt op affiche van ‘Marina’

Op 6 november komt 'Marina', de nieuwe film van regisseur Stijn Coninx over het leven van de Italiaans-Limburgse zanger Rocco Granata, in de bioscoop. Gisteren werd de promocampagne van de film gelanceerd en vooral de affiche viel op. Daarop zijn hoofdrolspelers Matteo Simoni en Evelien Bosmans naakt te zien. Gisteren werd de promocampagne van de film gelanceerd en vooral de affiche viel op.
 
Daarop zijn hoofdrolspelers Matteo Simoni en Evelien Bosmans naakt te zien. De film is gebaseerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata, de Italiaans-Belgische zanger die met zijn superhit Marina wereldfaam oogstte. De Italiaan Cristian Campagna en Hasselaar Matteo Simoni spelen Rocco, Evelien Bosmans, bekend van haar rollen in Rang 1 en Groenten uit Balen, is 'la ragazza'. Op de topless affiche van de film, die gisteren werd voorgesteld, zijn Matteo en Evelien naakt te zien. "In mijn blote over de Grote Markt in Hasselt wandelen, zou ik niet durven, maar dit gaat om de liefde tussen twee mensen", zegt Matteo. Ook Rocco Granata zelf zal te zien zijn in de film, hij speelt een verkoper van accordeons.

MARINA is de langverwachte nieuwe film van Stijn Coninx, geïnspireerd op de jeugdherinneringen van Rocco Granata...

Italië 1948. Rocco, een jongen van 10, groeit op in een bergdorpje in Calabrië. Op een dag neemt zijn vader een moedig besluit: hij wil een betere toekomst voor zijn gezin. En België is het beloofde land.

Rocco’s vader werkt in de steenkoolmijnen van Waterschei. Zijn plan: als een rijk man naar Italië terugkeren. Maar al na een jaar laat hij zijn hele gezin naar Limburg overkomen. Rocco groeit op in een vreemde omgeving met een rare taal en een andere cultuur.

Als rebellerende jongeman zoekt Rocco, tegen de wil en overtuiging van zijn vader, een uitweg in de muziek én in de liefde. Hij volgt zijn hart om een eigen droom te realiseren...

Acteurs     Matteo Simoni, Evelien Bosmans, Donatella Finocchiaro, Chris van den Durpel, Luigi Lo Cascio

Evelien Bosmans: "Kussen met beste vriend Simoni is doodnormaal"

Evelien Bosmans (24) heeft een zéér hectisch jaar achter de rug. “Mijn studies combineren met een overvolle werkagenda was heel zwaar.” En tóch blijft ze ervoor gaan: de Kempense actrice, die nu te zien is in ‘Achter De Feiten’, zit middenin de opnames van liefst twee tv-reeksen.

De intieme seksscènes met Matteo Simoni zijn intussen ook niet mee één hand te tellen.

Evelien: "We hebben er al veel gedraaid, klopt. Zo veel dat het normaal begint worden. Maar we kennen elkaar ook al zo lang, we zijn ondertussen beste vrienden. Het is toch helemaal niet erg als je je beste vrienden moet kussen, wel? Ik zie Matteo bijna wekelijks. We zijn samen naar school geweest en kennen elkaar nu al zes jaar. Ondertussen hebben we zoveel samen meegemaakt, dus ik denk niet dat die band snel kapot zal gaan."

Evelien Bosmans naakt in Rang 1

Evelien Bosmans naakt in Rang 1, in een naaktscène met Matteo Simoni. Mooie jonge Vlaamse bekende babes die zichzelf voor de camera durven tonen. Want wat is er fout met een beetje naakt?  De jonge Belgische actrice staat volledig bloot onder de douche en wij mogen daar van haar billen genieten.

Evelien Bosmans gaat Marina spelen

Vlaams filmkoppel gaat volledig naakt (foto)

Voor de nieuwe film 'Marina' van Stijn Coninx halen de hoofdacteurs letterlijk alles uit de kast. Bij het zien van deze affiche kunnen we hen zeker geen ongelijk geven, het smaakt alvast naar meer.
De prent is gebaseerd op het leven van zanger Rocco Granata, vertolkt door Matteo Simoni. Evelien Bosmans neemt de rol van Marina, het meisje waar de jonge Rocco zo naar verlangt, voor haar rekening. Het lijkt ons vrij onwaarschijnlijk dat rond dit personage een soort softe pornofilm wordt gemaakt al laat de weinig verhullende foto van haar borsten niet veel aan de verbeelding over.

Doordat ze al eens samen speelden in "Groenten uit Balen" hadden de twee acteurs geen enkel probleem om elkaar goed aan te voelen. Al zullen de Italiaanse roots van Matteo er ook wel aan geholpen hebben. Wij trekken alvast binnenkort naar de filmzalen om meer te zien van Eveliens naakte lichaam.

Vlaamse actrice: "Ik draai Matteo Simoni regelmatig binnen"

Safety First-acteur Matteo Simoni heeft het geluk gehad om naast Evelien Bosmans te spelen in de film Marina. Meer nog: hij mocht haar binnendoen met de tong, een echte tongzoen. En dat was niet de eerste keer, getuigt de 24-jarige actrice.
Met zijn ‘Ik zal em sebiet is in uwe nek leggen’-quotes uit Safety First maakte Matteo Simoni zich behoorlijk populair. Maar ook zijn Rocco Granata-vertolking in de kaskraker Marina werd behoorlijk goed onthaald. Simoni had daarin het voorrecht om naast schoonheid Evelien Bosmans te spelen. En dat spelen mag je gerust wat ruimer opvatten.

Bosmans en Simoni stonden poedelnaakt op de affiche en ook in de film mocht Simoni zijn gang gaan met de Kempense actrice, die nu te zien is in ‘Achter De Feiten’. Vindt hij ongetwijfeld niet zo erg, maar zij evenmin. “We hebben al veel intieme scènes gedraaid, klopt. Zo veel dat het normaal begint worden.
 
Maar we kennen elkaar ook al zo lang, we zijn ondertussen beste vrienden. Het is toch helemaal niet erg als je je beste vrienden moet kussen, wel? Ik zie Matteo bijna wekelijks. We zijn samen naar school geweest en kennen elkaar nu al zes jaar. Ondertussen hebben we zoveel samen meegemaakt, dus ik denk niet dat die band snel kapot zal gaan”, vertelt ze in Hallo. Dedication op nummer één, hé!

Evelien Bosmans en Matteo Simoni, naakt op de poster voor MARINA!

Als er 1 iets is wat we Stijn Coninx nooit gaan vergeven, en we hebben het niet over het matige SOEUR SOURIRE, dan is dat het feit dat hij Matteo Simoni VOOR Evelien Bosmans zet op de poster voor MARINA. Volgens onze bescheiden mening, zijn grootste directoriale blunder ooit. Maar goed, een mens moet tevreden zijn met wat hij krijgen kan en dus zijn wij best tevreden over deze ‘pikante’ poster, al stellen we ons toch ook vragen bij het nut van dit beeld bij deze prent.

Want in hoeverre een biopic over het leven van de Italiaanse charmezanger Rocco Granata past bij een dergelijke uitdagende poster, dat valt nog te betwijfelen. Maar het beeld werkt, al heeft doet het wat denken aan een naaktere versie van TITANIC, het valt op en er wordt duidelijk over geschreven. En dat was ongetwijfeld het doel van deze, laat het ons noemen wat het is, marketingstunt.

 In ‘Marina’, de nieuwe film van Stijn Coninx, mogen we pikante naaktscènes verwachten, hot. De twee hoofdpersonages gaan volledig uit de kleren.

De film gaat over de jeugdjaren van charmezanger Rocco Granata. De 25-jarige acteur met Italiaanse roots Matteo Simoni (bekend van ‘Zone Stad’, ‘Code 37’ en ‘LouisLouise’), neemt de rol van de artiest op zich. De 23-jarige Evelien Bosmans (bekend van 'Rang 1’) kruipt in de huid van zijn vlam Marina, het meisje voor wie Granata destijds een wereldhit schreef.

Het ziet ernaar uit dat hun erotische liefdesverhaal bijzonder expliciet in beeld zal worden gebracht, want alleen al voor de filmaffiche gingen de bekende Vlamingen volledig uit de kleren. Daarop is te zien hoe Evelien een juichende Matteo vastneemt op een intieme plaats.

Het is niet de eerste keer dat het filmkoppel samenwerkt aan een Vlaamse film. Ze waren eerder ook te zien in ‘Groenten uit Balen’ van Frank Van Mechelen. In de prent, die in november in de zalen wordt verwacht, zijn ook Chris Van Den Durpel en Warre Borgmans te zien.

Evelien Bosmans is de Marina van Matteo Simoni

Het is al een tijdje bekend dat Stijn Coninx een film over Rocco Granata gaat draaien.  Hij heeft ook al productiesteun van het VAF gekregen voor dat project.  Ook al langer bekend is dat Matteo Simoni (laatst nog te zien in ‘Weekend aan Zee’, maar vooral bekend van ‘LouisLouise’, ‘Zot van A.’ en het theatergezelschap FC Bergman) de rol van Rocco Granata zal vertolken.  Maar nu heeft Evelien Bosmans verklapt dat ze de rol van Marina gaat spelen, het meisje dat Rocco inspireerde tot zijn wereldwijde hit.

Evelien Bosmans is nog piepjong, 22, studeert nog aan de Toneelacademie van Maastricht, maar hoeft sinds ‘Groenten uit Balen’ en haar rollen in ‘Rang 1’, ‘Red Sonja’ en ‘Danni Lowinski’ niet meer voorgesteld te worden.  Stijn Coninx is niet van plan om de biografie van Rocco Granata in filmvorm te gieten.
 
Hij wil een veel universeler verhaal over migratie neerzetten.  Een heel actueel thema.  En hij wil zich daarbij vooral toespitsen op het contrast tussen de harde mijnwerkerswereld en de droomwereld waarin de jonge artiest vertoeft, dromend van de muziekcarrière die hij zou willen hebben.

Matteo Simoni en Evelien Bosmans naakt, Opvallende affiche voor ‘Marina’

Op 6 november komt de nieuwe film van Stijn Coninx uit, een prent gebaseerd op de jeugdjaren van Rocco Granata.  Droeg de man weinig kleren in zijn jeugd of is dit een persiflage op een Titanic-scène? Of een knipoog naar de pornofilm van Lars Von Trier? Ons is het niet meteen duidelijk. Maar opvallen zal de affiche in ieder geval.  Nog een geluk dat Matteo Simoni een lijf heeft dat mag gezien zijn.  En Evelien Bosmans… euh… wellicht ook.

Er is nu ook een ‘propere’ affiche van ‘Marina’

De naakte affiche van ‘Marina’ heeft intussen haar efficiëntie bewezen.  De redenering erachter was duidelijk.  Was de perceptie van sommigen vooraf dat de film van Stijn Coninx te ouderwets en braaf zou zijn — hij vertelt uiteindelijk het jeugdverhaal van een man die intussen bejaard is — dan wou men duidelijk maken dat ‘Marina’ evenzeer een jonge en gedurfde film was.
 
En het ziet ernaar uit dat de makers over de hele lijn de juiste keuzes gemaakt hebben :   Mede gelokt door een blote Matteo en de al even naakte Evelien, in de gedaantes van Rocco en zijn Marina, vond het publiek de weg naar de kassa.  Ook het jonge publiek.  En aan de tevreden publieksreacties te horen, zou dat publiek nog wel een tijdje kunnen blijven toestromen.  Matteo Simoni en Evelien Bosmans zullen zich de betere lingerie, bikini en badpak en een stevige jas kunnen veroorloven.

Volgens een anonieme bron bij Kinepolis is het nog maar zelden gebeurd dat de publiekstevredenheid zo hoog is als na ‘Marina’. Het zou dus best kunnen dat de film zich ontpopt als een ouderwetse sleeper.  Een film die langzaamaan wakker wordt en alsmaar meer mensen naar de zaal lokt.  Toch legt de internationale salesagent Media Luna blijkbaar andere accenten.  Want Matteo en Evelien zijn op de internationale affiche zedig aangekleed. Nu maar hopen dat het niet voor het naakt op de affiche dat de massa gevallen is…

Evelien Bosmans (Mol, 9 november 1989) is een Vlaamse actrice.
Studies

Bosmans studeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Voordien volgde ze onderwijs aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Mol, de kunsthumaniora in Lier en Antwerpen en het conservatorium in Antwerpen.
Actrice

Voor haar toneelopleiding speelde Evelien Bosmans mee in de jongerenproductie Wolfsroedel (2006, Dirk De Lathauwer) van het Leuvense gezelschap fABULEUS, naar de gelijknamige jeugdroman van Floortje Zwigtman.

In 2010 speelde ze twee hoofdrollen, de rol van Germaine Debruyker in Groenten uit Balen, de derde langspeelfilm van Frank Van Mechelen die in 2011 uitkwam, en de rol van Nicky Sterckx in "Rang 1", een televisieserie over een familie die de lotto wint van één met Tom Vermeir, Vic De Wachter, Gilda De Bal, Tom Van Bauwel en Lotte Pinoy die in het najaar van 2011 werd uitgezonden. Voor haar rol in Groenten uit Balen mocht ze tijdens het Filmfestival Oostende 2012 de Ensor als Beste actrice in ontvangst nemen.

Later in 2011 was ze te zien als verpleegster Véronique in Red Sonja.

Ook in 2011 stond ze in de Bourlaschouwburg in Antwerpen met "300 el x 50 el x 30 el", een productie van FC Bergman, samen met onder meer Stef Aerts, Matteo Simoni, Bart Hollanders, Gert Winckelmans, Arne Focketyn, Herwig Ilegems, Mieke De Groote, Bien De Moor en Marie Vinck. Dat jaar speelde ze ook mee in Het Eenzame Westen, een stuk van Martin McDonagh, gespeeld door Het Huis van Bourgondië eerst in Maastricht zelf, daarna in Theater Bellevue in Amsterdam tijdens het IT's-Festival.

In 2012 speelt ze een gastrol als Veronique Depuydt in Danni Lowinski en in Zingaburia als Pippa Peperpoep.

In 2013 is Bosmans in het theater te zien in als Juliette "Roméo et Juliette (Shakespeare/Beaunesne)" van Yves Beaunesne, samen met o.a. François Beukelaers, Els Olaerts, Chris Thys, Mout Uyttersprot en Bien De Moor. Ze is ook te zien als Helena in de film Marina van Stijn Coninx met o.a. Matteo Simoni gebaseerd op het leven van Rocco Granata Ze speelde niet alleen in Marina samen met Matteo Simoni maar ook in "Hij komt Hij komt .... De intrede van de Sint" als Line Trampo.

Op 26 februari 2014 gaat Halfweg van Geoffrey Enthoven in première, een langspeelfilm waarin ze de rol van Julie vertolkt.

In 2014 speelt ze mee in het programma Achter de Feiten

Actrice Evelien Bosmans uit Mol verovert het Vlaamse scherm

 Tot voor kort was ze nog compleet onbekend, maar ineens zie je de jonge Kempense actrice Evelien Bosmans, die opgroeide in Mol, overal. 'Het is best heftig wat me nu overkomt.'

Je moet al veel moeite doen om aan Evelien Bosmans (22) te ontsnappen deze week. Donderdag is ze weer te zien in Rang 1, vanavond in Red Sonja en in De laatste show waar ze samen met haar tegenspeler Stany Crets de film Groenten uit Balen komt promoten die vanaf woensdag in de bioscoop loopt.

Je bent echt alomtegenwoordig deze dagen. Hoe komt dat zo ineens?

'Tja, dat begint met één opdracht, één iemand die je vertrouwen geeft zoals Frank Van Mechelen die mij de hoofdrol gaf in Groenten uit Balen. Dan begint je naam de ronde te doen en voor je het weet zit je in allerlei projecten.'

Schrik je zelf van die golf aandacht die ineens over jou spoelt?

'Ik vind het wel heftig, ja. Vooral omdat alles wat nu uitkomt vorig jaar al is opgenomen. Toen zat ik er middenin, maar in mijn hoofd is dat al helemaal gepasseerd.'

Merk je op straat dat je een bekend gezicht aan het worden bent?

'Neen, nog helemaal niet, gelukkig maar. Ik streef er helemaal niet naar om BV te worden. Dat lijkt me niet zo leuk. Ik ben ook niet gevat genoeg om in panels te zetelen en zo.'

In 'Red Sonja' speel je verpleegster Véronique.

'Ja, zij komt de man van Sien Eggers, Sonja dus, verzorgen. Ik wou dat verpleegstertje niet te gewoon maken en ik had bedacht dat zij met een hele vreemde r zou spreken. In dat flatgebouw zijn het allemaal typetjes, en doordat ze de r nauwelijks uitspreekt, wordt Véronique vanzelf een grappig typetje.'

In 'Rang 1' speel je dan weer Nicky.

'Nicky ligt veel dichter bij mijn eigen leefwereld dan Véronique. Zij studeert in Leuven, ze zit op kot, is heel extravert en heeft een grote mond. Die grote mond heb ik in het echt dan wel niet, maar qua levensstijl past Nicky veel meer bij mij.'

In 'De laatste show' kom je bij Michiel vanavond vertellen over 'Groenten uit Balen'. Is die rol van Germaine jou op het lijf geschreven? Je komt zelf uit Mol in de Kempen.

'Dat heeft natuurlijk voor een heel groot deel meegespeeld. Bij de auditie moest ik meteen in mijn eigen dialect praten. Ik heb niet echt een Kempisch accent, want mijn ouders hebben me in het algemeen Nederlands opgevoed. Maar blijkbaar zat dat toch ergens opgeslagen want het rolde er vrij snel uit. Door dat dialect vond ik het een heel gezellige set. Ik voelde me meteen verbonden met mijn medespelers, als een echte familie.'

Grappig dat je voor je eerste hoofdrol terug naar je Kempische roots moest, terwijl je als tiener net weg wou uit de Kempen. Waarom eigenlijk?

'Dat was een gevoel, ik weet niet waar dat vandaan komt. Op mijn veertiende ben ik kunsthumaniora gaan volgen in Lier en ik voelde mij meteen veel beter in een stad met veel mensen dan in een dorp. De meeste kinderen willen graag ravotten in bossen en weiden, maar ik wou liefst in straten lopen met veel mensen. Ik wou uitbreken. Ik kan me ook geen moment herinneren dat ik géén actrice wilde worden. Dat verlangen zat er als kind al in. Nu studeer ik aan de Toneelacademie van Maastricht en daar voel ik me prima.'

Ga je nog elk weekend naar huis?

'Neen, vandaag is nu net de eerste keer in vier maanden dat ik thuis in Mol ben. Of ik nooit heimwee heb? Niet echt, ik ben heel gelukkig waar ik woon. Maar ik kan wel genieten als ik thuiskom. Er staat nu een kerstboom, heel gezellig. Dan denk ik wel eens: ik zou meer naar huis moeten komen. Als ik al heimwee heb, is het niet naar Mol, maar naar een warme thuis.'

Tot slot: nu je al die aandacht krijgt, word je dan ook overstelpt met nieuwe aanbiedingen?

'Ja, er zijn wel wat aanbiedingen geweest, maar ik heb die moeten afwijzen omdat het gewoon te druk was om ze er bij te nemen. Mijn plan bestaat erin nog tot eind februari te toeren met het gezelschap Skagen met het stuk Berlin Alexanderplatz.

Overdag ga ik naar school. Ik hoop wel dat er nog veel aanbiedingen komen. Theater, tv, film... ik vind het allemaal zalig. Die veelheid aan projecten vervult mij echt, maakt mij helemaal compleet.'

 Evelien Bosmans (22) gaat een van de hoofdrollen spelen in Marina, een film van Stijn Coninx die geïnspireerd is op het leven van zanger Rocco Granata (73). De actrice zal de rol van Marina vertolken, het meisje wier naam in 1959 de wereld rond ging toen Rocco Granata over haar zong.

Evelien Bosmans volgt toneelacademie in Maastricht en is bekend van films als Groenten uit Balen en series als Rang 1, Red Sonja en Danni Lowinski. Op TV Limburg vertelde ze dat ze het scenario net in handen kreeg: ‘Ik ben al gaan eten met regisseur Stijn Coninx en met Matteo Simoni.’

Matteo Simoni vertolkt in de film de jonge Rocco Granata, al wordt de film geen biografie van de zanger. Marina is geïnspireerd op het leven van Rocco en volgt een Italiaans jongetje vanaf zijn tien jaar wanneer hij naar België komt tot zijn twintigste.
 
Centraal staat de botsing van het harde milieu van de mijnwerkers in een vreemde cultuur en het jonge hoofdpersonage dat het wil maken in de muziekwereld.

Marina zou zowel over een generatieconflict gaan als over migratie. De opnames zouden dit najaar starten, het project krijgt de steun van het productiehuis van de regisseurs Luc en Jean-Pierre Dardenne.

Evelien Bosmans weer single

Evelien Bosmans (24), onder meer bekend van 'Groenten uit Balen' en 'Marina', is opnieuw vrijgezel “Vincent en ik zijn een paar maanden geleden in alle vriendschap uit elkaar gegaan”, zegt de actrice.

Bosmans had twee jaar een langeafstandsrelatie met Vincent Van der Valk, een Nederlandse acteur. “Een relatie die eindigt. is verschrikkelijk, maar ik hoop de breuk in alle rust te kunnen verwerken ”

Blonde 'Amateurs'-actrice Evelien Bosmans eindelijk uit de kleren (foto's)

We hebben er lang op moeten wachten, maar ein-de-lijk is nu ook Evelien Bosmans bezweken voor het televisienaakt.
 
En maar goed ook, want die 24 hete zomers hebben van haar een prachtmeid gemaakt!
 
Heeft u toevallig de film ‘Marina’ gezien? Wel, daarin zien we Evelien Bosmans en Matteo Simoni dikke fun beleven, net zoals Rocco Granata (nog steeds) à volonté van zijn leven geniet.
 
Datzelfde koppeltje Vlaamse acteurs speelt tevens in de leuke serie ‘Amateurs’, waarin Ann ‘Doortje’ Tuts onlangs al haar kleren van haar lijf rukte en in een nudistenzwembad sprong.

Wel, nu was het de beurt aan Evelien Bosmans a.k.a Charlotte Wijs om hare naakte zelve te zijn.
 
Tijdens de voorbereiding van een theaterstuk probeert ze zich in de coulissen zo goed mogelijk in te leven in haar stuk, dat ze haar topje uittrekt.
 
Uiteraard komt op dat moment de minder begaafde Pierre De Valck (Matteo Simoni) binnen en staat ie oog in euh… tepel met de borsten van Evelien Bosmans. De kijker overigens ook.

Da’s best een aangenaam tussendoortje, want Evelien Bosmans mag er absoluut wezen. Wisten we ergens al, maar bij deze is het onomkeerbaar bewezen.

Evelien Bosmans ontzet over naaktfoto’s op internet: ‘Platvloers en respectloos’

Sinds ze vorig jaar afstudeerde aan de Toneelacademie van Maastricht heeft Evelien Bosmans (25) - die momenteel te zien is als de intelligente Babette in de Eén-serie ‘Tom & Harry’ en die ook een kleine rol heeft in ‘Vossenstreken’ op VTM - nog geen enkel moment zonder werk gezeten.
 
Het lijkt allemaal vanzelf te gaan en zo heeft Evelien het graag. Oók in haar relatie met Jonas Van Geel.
 
“Hard werken aan een relatie? Dat wil ik nu nog niet. De eenvoud van de liefde is voor mij heel belangrijk, het moet allemaal vanzelf gaan. Als het niet meer lukt, ben ik snel weg”, aldus de Kempische actrice.

In ‘Amateurs’ ging Evelien gedeeltelijk naakt. De topless passage van haar blote borsten duurt amper twee seconden, maar toch stond het internet meteen vol met foto's en screenshots van de scène.
 
“Er zijn mensen die de naaktscène uit de context hebben gerukt en dat beeldmateriaal, filmpjes en foto's, op het internet hebben geworpen. Ontzettend platvloers en respectloos vind ik dat”, aldus de sexy actrice.

“Echt expliciet naakt doe ik in principe niet, maar voor die bepaalde aflevering van ‘Amateurs’ kon het wel voor mij.
 
Het ging de hele aflevering over borsten, dus het zou vreemd geweest zijn, moest ik gezegd hebben dat ik het niet deed.
 
De dag na de uitzending, kreeg ik een aantal berichtjes: of ik al had gezien wat er allemaal op het internet stond, op sites als Clint.be en mokkels.nl. Ik vond dat zó degoutant.
 
Wie houdt zich daar in godsnaam mee bezig? Het is jammer dat wij als bekende Vlaamse actrices daar weinig aan kunnen doen.
 
Ik merk bij mijn collega’s dat we steeds meer op onze strepen gaan staan als zo’n naaktscène niet echt hoeft, net om zulke situaties te vermijden.
 
We zijn geen pornosterren die zomaar op het internet hun blote borsten laten zien hé? Als P-magazine of Playboy morgen zouden bellen voor een sexy lingerieshoot, wordt het trouwens ook nee.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten