donderdag 21 augustus 2008

Saartje Vandendriessche 'sport is top' @ Belgische Babes Movies


http://rapidshare.com/files/134834360/Saartje_Vandendriessche-29-7-2008-Ketnet_mijn_sport_is_top-divx.avi

Saartje Vandendriessche (Wilrijk, 28 februari 1975) is Vlaamse actrice, zangeres en omroepster bij de televisiezender één.

Saartje is licentiate in de Sociale en Culturele Agogiek. Deze opleiding genoot ze aan de VUB.

Daarna volgde ze een acteeropleiding aan de Toneelschool (1997-1998) en aan de Internationale TV-School.

Presentatrice

Haar presentatiewerk begon Saartje in 2002 bij jongerenzender TMF. Dit heeft ze een jaartje gedaan. Nadien was ze, van 2003 tot 2004, omroepster bij VT4. Ze presenteerde ook de VT4-kusttour.

Vanaf 2005 is Saartje te zien als omroepster bij één. Ze verscheen dan ook in verschillende één-programma's, zoals Het Swingpaleis en De Laatste Show. Toen Evy Gruyaert last kreeg van haar knie in het programma Vlaanderen Sportland trainde Saartje (onder andere samen met Brahim en Gella Vandecaveye) verder om de halve marathon uit te lopen, wat ze uiteindelijk deed. Saartje was ook een reporter voor De Rode Loper.

Radio-ervaring deed Saartje in de zomer van 2006 op met het Radio 2-programma Buren in de zomer, dat ze presenteerde met Luc Verschueren.

In 2007 wordt Saartje het nieuwe gezicht van Vlaanderen Vakantieland. Saartje neemt de plaats in van Sabine Hagedoren, die zwanger is van haar tweede kindje.

Actrice

Saartje was te zien in verschillende toneelstukken in heel uiteenlopende genres.

In televisieseries was Saartje onder andere te zien in Matroesjka's en Familie op VTM, in Kinderen Van Dewindt en Thuis op één en in Chris en Co op VT4. In het vierde seizoen van de tv-serie Costa! kreeg Saartje een hoofdrol als het personage Inky.

Saartje speelde ook de rol van juf Monica in de videoclip van het liedje 'De juf van fysica', gezongen door Spring (muziekgroep).
Zangeres

Samen met Tylaine Van den Broeck (pianiste bij Helmut Lotti) vormt Saartje het groepje Black Fairy. Voorlopig ligt de groep echter even stil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten