vrijdag 19 september 2008

K3 '10 jaar' @ Belgische Babes Movies

K3 is een Vlaamse meidengroep met een Nederlandstalig repertoire, soms wel aangeduid als 'kleuterpop', voornamelijk gericht op een zeer jeugdig publiek. De naam van de groep is afkomstig van de namen van de drie zangeressen Karen Damen, Kathleen Aerts en Kristel Verbeke. De muziek wordt geproduceerd door het productiebedrijf Studio 100. Miguel Wiels schrijft de muziek voor K3 samen met zijn twee collega's Alain Vande Putte en Peter Gillis. K3 werd opgericht door Niels William.

Biografie

K3 begon als een band die als doelgroep voornamelijk vrouwelijke twintigers had, wat ook te zien is aan hun vroegere songteksten. De eerste single, Wat ik wil, was echter weinig succesvol. In 1999 nam K3 deel aan de preselecties voor de Belgische inzending naar het Eurovisiesongfestival met het nummer Heyah mama. Het liedje wordt weinig positief beoordeeld door Marcel Vanthilt, die de meisjes fijne vleeswaren noemt. Heyah Mama werd ondanks alles toch op single uitgebracht en wordt de eerste grote hit voor de meidengroep. Het nummer stond 16 weken op nummer 1 in de Vlaamse hitlijst Ultratop 50, en bleef uiteindelijk 34 weken in die hitlijst staan. Het lukte K3 zelfs om 32 weken lang onafgebroken op de eerste plaats te staan, met hun eerste drie singles.
In sneltempo veroverde K3 Vlaanderen en een jaar later ook Nederland. Nummers als Heyah Mama, I love you baby, Álle Kleuren, Blub, ik ben een vis!, Tele-Romeo, Toveren, Verliefd, De 3 biggetjes, Oya lélé, Hart verloren, Liefdeskapitein, Kuma He, Ya Ya Yippee, Dokter Dokter en Kusjesdag waren grote hits voor de drie zangeressen. Ook heeft K3 al 8 succesvolle albums uitgebracht. Het achtste album Ya Ya Yippee was in de voorverkoop al goed voor meer dan 50.000 verkochte cd's in de Benelux. Het negende album, Kusjes was goed voor 20.000 verkochte CD's in de voorverkoop.

Op 10 juni 2006 werd er een feest gegeven in Plopsaland ter ere van het 10-jarig bestaan van Studio 100. De meisjes mochten toen het K3-museum openen. Het museum geeft een overzicht van de carrière van K3. Er zijn interviews, kleding en stukken uit de films te bewonderen, waaronder de luchtscooters uit de film K3 en het Magische Medaillon. Ook de vele gouden en platina platen zijn er te zien.

K3 presenteert tevens een televisieprogramma voor kinderen, met de titel De wereld van K3. Van het programma was er zowel een Vlaamse als Nederlandse versie, nu is er alleen nog de Nederlandse versie. Ook zijn er diverse dvd's verschenen.

Volgens de K3-meisjes zit er nog lang geen sleet op de format. 10 mei 2008 bliezen zijn tien verjaardagskaarsjes uit in een nieuwe K3 Show 10 jaar K3.


Films

In 2004 kwam de debuutfilm K3 en het Magische Medaillon uit. De film ging op 29 september 2004 in première en kreeg lovende waarderingen van de pers. Naast de K3 zelf speelde Paul de Leeuw ook in K3 en het Magische Medaillon als een knotsgekke geest.

In 2006 kwam de tweede film uit, K3 en het ijsprinsesje. Naast K3 vertolken ook Carry Tefsen (heks in het pannenkoekenhuis), Peter Faber (Koning) en Urbanus (tovenaar) een rol in de film. Deze film scoorde beter dan de eerste. In totaal kwamen ruim een half miljoen bezoekers uit Vlaanderen en Nederland de film bezichtigen in de bioscopen.

In december 2007 kwam de derde film van K3, K3 en de Kattenprins, uit[1].

Al deze films zijn inmiddels op DVD verschenen.

Musicals

Naast al hun drukke werk heeft K3 ook nog tijd om in musicals te spelen. In Doornroosje speelden ze de drie goede feeën en in de musical De 3 biggetjes schitterden ze als Knirrie (Kristel), Knarrie (Karen) en Knorrie (Kathleen). Van de meiden heeft Kathleen Aerts de meeste musicalervaring. Ze heeft soms gespeeld in de musical Sneeuwwitje en tijdens het zwangerschapsverlof van Kristel speelde Kathleen de hoofdrol in De kleine zeemeermin. In 2007 heeft K3 voor de tweede keer hun rol vertolkt als biggetjes in de musical De 3 biggetjes die toen opnieuw werd uitgevoerd. Van februari tot en met mei 2008 zal Kristel te zien zijn in de musical Pinokkio, als Nina de Ballerina, Pinokkio's geweten en de drie koningen

Trivia

* In 2002 is bekend geworden dat er bij achteruit afspelen van het liedje "Oma's Aan De Top" een tekst te horen is waarin sprake zou zijn van de volgende tekst: Grote massamoord, het is Gods echter waar, en dat is godverdomme leuk. K3 heeft laten weten dat dit op volkomen toeval berust. In het Radio 538-programma RuudDeWild.nl spelen ze het nummer met regelmaat achterstevoren af.
* In 2004 wordt in Zuid-Afrika X4 gelanceerd door Niels William, de geestelijk vader van K3, die in 2002 naar dat land is vertrokken en daar zijn eigen studio heeft opgericht. X4 zingt zowel in het Engels and in het Afrikaans. De eerste single was Heyah Mama.
* In mei 2007 lanceerde Studio 100 een gelijksoortige groep in Duitsland onder de naam Wir3. Ook in Duitsland heet de eerste single Heyah Mama, de eerste single van K3, waarmee ze zijn doorgebroken. Ook in Duitsland is er een brunette, een blondine en een roodharige .
* In 2007 is een ploeg van Madame Tussauds uit Londen bij K3 langsgeweest om hun maten te nemen, de drie wassen beelden van K3 zijn bestemd voor het museum in Amsterdam . Op 4 juli hebben de meiden hun wassen evenbeelden in Madame Tussauds onthuld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten