zondag 14 september 2008

Catherine Moerkerke @ Belgische Babes Movies

Cathérine Moerkerke is een Vlaams nieuwsanker op de Vlaamse televisiezender VTM. Tevens presenteert ze het magazine Telefacts. Anno 2007 was ze ook te bewonderen in Sterren op de Dansvloer.

In februari 2004 zette Cathérine haar eerste stappen als nieuwsanker bij VTM. Ze presenteerde toen voornamelijk het laatavondnieuws. Tijdens de bevallingsrust van Birgit Van Mol, nam ze de presentatie over van Het Nieuws van 19u.

In de zomer van 2006 stopte Dany Verstraeten de presentatie van 'Telefacts'. Cathérine nam de fakkel over en fungeert voortaan als gastvrouw van het duidingsprogramma. Deze job zal ze weldra inruilen voor Vandaag, de totaal vernieuwde late editie van het Het Nieuws, waarvan zij de vaste anchor wordt.

Naast fietsen is boksen één van haar passies. Tijdens het showprogramma ‘Sterren op de Dansvloer’ toonde Cathérine aan heel Vlaanderen hoe muzikaal ze wel is. Ze danste de sterren van de hemel samen met haar danspartner Pascal Maassen. Tijdens de finale moesten Cathérine en Pascal nipt de duimen leggen voor Pieter en Daisy.

Als Freddy De Kerpel een boek schrijft, komt half bekend Vlaanderen buiten. En wanneer blijkt dat hij drie rondjes zal boksen tegen VTM-nieuwsanker Catherine Moerkerke, komen alle cameraploegen naar Gent.
In de boksring van de Golden Gloves werd gisteren Leven om te winnen voorgesteld, een openhartig boek over de naakte waarheid van de bokslegende. Evi Hanssen leidde de match in van de jonge beauty tegen het zestigjarige beest. Het publiek, waarin BV's zaten als Marijn Devalck, Gilles De Bilde, Evelien Hoste, Jean-Marie De Decker en Rob Van Oudenhoven, zag meteen dat dame Moerkerke al hard getraind heeft. Ze timmerde drie rondes lang op het stalen lijf van de bokser. De Kerpel sloeg niet één keer terug. Ook de mooie dochters van Freddy, Claudia en Christina, waren present. De match eindigde onbeslist.

Het sterke geslacht

Gilles De Bilde en Marc Reynebeau bij de mannen en Cathérine Moerkerke en Lynn Wezenbeek bij de vrouwen gooiden in een eerste proef hun lijf in de strijd om Pictionary-gewijs begrippen uit te beelden. Marc Reynebeau is een toffe peer, maar ik had duizend keer kunnen wegzappen toen hij het woord ‘wind’ moest voorstellen: Reynebeau wapperde met zijn armen alsof hij dringend zijn oksels moest laten opdrogen. Mijn blik dwaalde af naar de olijfbomen op de achtergrond. Zal ik de olijven in die boom eens tellen, dacht ik: zó boeiend was het.

Maar dan wist Het sterke geslacht me toch te beroeren. Op een fabelachtig mooi beeld van een duister bos zag je rechtsonder een kampvuur waar de bekende mannen en vrouwen hun volgende proef moesten beslechten. Reynebeau en Moerkerke moesten een verhaal over hun eerste keer – seks, ja – vertellen en er leugens in verstoppen. Reynebeau beschreef een wonderlijke wip met een opgebaarde grootvader in de buurt, wat niemand geloofde: zóveel geluk hebben mannen als Reynebeau niet. Cathérine Moerkerke bleek in haar eerste kandidatuur ontmaagd door haar docent Franse literatuur, al is nog niet duidelijk of dat gelogen is. Maar heel even dacht ik heel Vlaanderen: aan dát kampvuur wil ik zitten.

Hoogtepunt
Het 'eerste keer' moment aan het kampvuur. Iedereen hing aan de lippen van Cathérine Moerkerke.

Het Sterke Geslacht

Programma onder leiding van Bruno Wyndaele waarin twee teams van bekende landgenoten op het Griekse eiland Lesbos strijden om de titel 'het sterke geslacht'. Goede Liekens leidt het vrouwenteam, Filip Peeters dat van de mannen.

Het Griekse eiland Lesbos is de arena, waar het vrouwen- en het mannenteam uitmaken wie ’het sterke geslacht’ is. Vandaag moeten de teams binnen het thema ’communicatie’ drie proeven tot een goed einde brengen. Goedele Liekens schakelt Lynn Wesenbeek en Cathérine Moerkerke in en Filip Peeters rekent op de communicatievaardigheden van Gilles De Bilde en Marc Reynebeau. Het team dat na de drie opdrachten, waaronder voorwerpen uitbeelden en raden, het zwakst blijkt moet een zelf gekozen tegenprestatie doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten