zondag 5 oktober 2008

Linda Mertens / Milk Inc @ Belgische Babes Movies

Linda Mertens met Milk Inc. Forever in Sportpaleis - Hersenloos professioneel
Het volk wil beats. Dat kunnen we gerust stellen na de première vrijdag van de Milk Inc. Forever-concertmarathon in een uitverkocht Sportpaleis. Regi en Linda Mertens bouwden de voormalige wielertempel dan ook om tot één gigantische boom car.

Milk Inc. is in het Sportpaleis niet aan zijn proefstuk toe; de twee vorige jaren beleefde de groep hier al triomfen. Dit jaar stevent het bezoekersaantal af op de honderdduizend. Het duo treedt zo overtuigend in de voetsporen van Clouseau. Toetsenist Regi Penxten en zangeres Linda Mertens mengen, net als de broertjes Wauters, het overbekende en doodgewone met veel professionaliteit.

Aan Linda Mertens is overigens een kleuterleidster verloren gegaan, want ze riep al in het begin van de avond: "Allemaal die pollekes in de lucht!". Regi Penxten, met zijn eeuwige basketsloefkes, wit T-shirt en blauwe jeansbroek de ideale Tien-om-te-zienschoonzoon, mocht verbaal niet zó sterk zijn, toch kon hij nauwelijks zwijgen.

De trance en jump-muziekjes werden gelardeerd met publieksspelletjes, crowdsurfing, vuurwerk, uit de nok neerdalen ... kortom: alle bekende konijnen werden uit de hoge hoed getoverd. De artistieke lat lag laag, maar toch kon moeilijk ontkend worden dat zo veel hits en zo weinig akkoorden live een uitzonderlijke dosis energie losmaakten. Het hersenloos entertainment zweemde overigens nooit naar pretentie, al lag deze keer de nadruk meer op het muzikale, onder meer dankzij de inbreng van ervaren muzikanten als drummer Michael Schack en gitarist John Miles Jr.

Ze serveerden ook twee medleys, één met covers uit de jaren '90 en eentje met oldies uit de jaren '80. Waar de eerste louter rommel bevatte en vrolijk doorbonkte, daar was de tweede te hoog gegrepen voor meneer en mevrouw Melk Inclusief. De liedjes van Depeche Mode, Yazoo en Soft Cell stoorden omdat ze van hetzelfde meelijwekkende niveau waren als hun bekende cover van A-Ha's 'The Sun Always Shines on TV'. De eerste gasten waren Sylvie en DJ Wout van Sylver.

Later verscheen Tom Helsen die zo ongeveer de meest misplaatste mens op een dance-evenement ooit moet geweest zijn. De voormalige popfolkie zong met zijn ogen dicht alsof hij ergens anders wilde zijn. Onze sympathie en medeleven had hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten