zaterdag 5 april 2014

Kate Ryan Je t'adore Eurosong 2014 @ Belgische Babes Movies


Kate Ryan, pseudoniem van Katrien Verbeeck (Tessenderlo, 22 juli 1980) is een Belgisch zangeres.

Kate Ryan werd geboren en woont in Tessenderlo. Ze groeide op in een muzikale familie. In het café van haar ouders De Oude Post in Tessenderlo playbackte zij onder meer Sandra Kim en Madonna. Vervolgens entertainde ze een schoolpubliek met covers van onder meer Alanis Morissette en 4 Non Blondes. Haar professionele carrière begon met het toeren met de Soapband als achtergrondzangeres.


2000-2004: begin

De muziekcarrière van Kate Ryan startte in 2001, toen ze de best verkochte dancesingle in België 'Scream For More' uitbracht. Een jaar later bewerkte ze het originele nummer 'Désenchantée' van de Canadese zangeres Mylène Farmer tot een nummer dat de hitlijsten veroverde. Daarmee bewees Kate Ryan voor het eerst dat ze de internationale hitlijst kon halen en de top van de hitlijsten over heel Europa kon bereiken – het nummer stond in de top 10 van de Europese hitlijsten en de Engelse dancehitlijsten. Er werden ruim 600.000 exemplaren van verkocht, wat een ongekend succes betekende voor haar. Het debuutalbum van Kate Ryan Diffirent, met de twee nummers 'Scream For More' en 'Désenchantée' en de twee follow-up hits 'Libertine' (nog een remake van Farmer) en 'Mon Coeur Résiste Encore' werden in 2002 uitgebracht met over heel Europa een verkoop van meer dan 250.000 exemplaren, die goud en platina oogstten in veel landen.

2004-2006: verdere successen

Na twee jaar intensief toeren in heel Europa bracht Kate Ryan 'Stronger' uit, haar tweede studioalbum in 2004 – waarvan de singles 'Only If I' en de remake van Cock Robin 'The Promise You Made' succes scoorden in de Europese hitlijst en de deur openden naar de Amerikaanse dansmarkt met top 10 posities in de Billboard Hot Dance-hitlijsten.

2006: Eurosong

In 2006 werd Kate Ryan uitgekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Athene, Griekenland. De single Je t'adore werd uitvoerig gepromoot in een pan-Europese tournee in twaalf landen en werd gefinancierd door de Vlaamse Minister van Cultuur, de Vlaamse openbare omroep en haar platenfirma. Ondanks het feit dat Kate in het Eurovisiesongfestival strandde in de halve finale, werd Je t'adore haar volgende nummer-een-hit in België en in Polen, met forse verkoopcijfers in andere Europese landen. In eigen land werd behalve het liedje ook een danspasje bij het liedje, de kniezwengel, bekend.

Later in datzelfde jaar begon Kate Ryan te toeren met een liveband, waardoor haar vaardigheden van een live artieste duidelijk tot uiting kwamen. Ze combineerde daarbij krachtige dans en pop met rock en akoestische songs. Op het podium speelde Kate gitaar en piano en verbaast op die manier het publiek, dat haar tot dan enkel kende van haar dansimago. Met haar derde studioalbum 'Alive' rondt Kate haar carrière af in 2006 – het album werd uitgebracht in alle Europese landen, aangewakkerd door hits zoals Je t'adore, Alive en All For You.
2007: Lotto Arena en ARS Entertainment

In 2007 besloot Kate Ryan te veranderen van management en platenlabel. Ze koos voor ARS Entertainment, een onafhankelijk Belgisch bedrijf dat in de jaren tachtig internationale bekendheid verwierf door 'Pump Up The Jam' van Technotronic. De eerste release van Kate met ARS Entertainment was 'Voyage, Voyage', een cover van Desireless, die recht naar de top van de Beneluxhitlijsten klom en de status van goud bereikte in België. 'Alive' was ook de naam van het allereerste live concert van Kate Ryan zelf, gebracht in oktober 2007 in de gloednieuwe Lotto arena in Antwerpen met plaats voor 7.000 toeschouwers: een cruciale zet voor de muziekcarrière van Kate, die een show van twee uur gaf en haar grootste hits combineerde met choreografie en een geluid- en lichtspel. Tijdens dit concert werd ook haar nieuwe single L.I.L.Y voorgesteld.
2008: Free & World Music Awards

Kate Ryan zet de weg van succes wereldwijd voort. In juni 2008 komt haar vierde album Free uit: een combinatie van Engelse en Franse nummers. Op het album staat ook een duet met de Spaanse zangeres Soraya. Het album heeft in verschillende landen de gouden status bereikt, de single Ella Elle L'a, een cover van France Gall, bereikte de top tien positie in Duitsland, Nederland, België, Polen, Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken en veel andere landen. In Spanje, was Ella Elle L'a 8 weken de beste verkochte single geweest, meer dan 200.000 exemplaren werden er verkocht, de single haalde 10-voudig platina in het land. In november 2008 won Kate een World Music Award voor Best verkopende Benelux artiest. De vierde single van dit album werd I Surrender. I Surrender behaalde minder succes in België, maar bleef in Nederland op nummer 12 steken.
2009: French Connection

Als vijfde single van het album Free kwam Your eyes begin mei 2009 uit in Nederland, het nummer was een bescheiden hit in Nederland. In juni 2009 kwam de single Babacar uit in België. Het was de voorloper van het album French Connection, een album met uitsluitend Franse liedjes. Op het album staan al haar grootste Franse hits inclusief nieuwe nummers en remixen van oude nummers. In oktober 2009 kwam de tweede single Evidemment uit, wederom een France Gall-cover. In verschillende interviews gaf Kate Ryan al aan dat French Connection een muzikaal hoofdstuk zal afsluiten. In de toekomst wil ze alleen nog maar eigen nummers uitbrengen.
2011: Elektroshock

In 2011 werkt Kate aan haar nieuwe album dat normaal in mei zou verschijnen. Ryan had het album al af in 2011, maar wou andere nummers op haar album en maakte een volledig nieuw album met nieuwe tracklist. De eerste single van dat album is LoveLife. De single werd begin april uitgebracht. In oktober volgde een tweede single: 'Broken', met rapper Narco.

In de zomer van 2011 was Kate Ryan, zelf ex-scout, een van de hoofdacts op de slotshow van de World Scouts Jamboree.

Haar album Electroschock kwam in juni 2012 uit. De officiële 3de single van het album is 'Robots'. De video van Robots kwam uit op 14 mei 2012.


    Kate behaalde twee TMF Awards voor Beste videoclip en Beste Vlaamse zangeres.
    Op 9 november 2008 won Kate in Monaco op de World Music Awards de prijs Best Selling Benelux Artist.
    Kate zong tweemaal een duet met de Spaanse zangeres Soraya Arnelas. Het duet Tonight we ride is terug te vinden op Kates album Free. Het duet Caminare is terug te vinden op Soraya's album Sin miedo en op Kates album French Connection.
    Kate is in België enorm populair in de homoscene. Zo was ze ambassadrice van de EuroGames 2007 in Antwerpen en nam ze ook de titelsong van deze spelen voor haar rekening. Met Babacar trad ze eveneens op in de Britse homoclub G.A.Y.
    Kate Ryan is ook 'Proud Ambassador' van de 3e World Outgames Antwerp 2013.

Zondag 16 maart 2014 wordt tijdens de live-uitzending van Eurosong in het Sportpaleis bekendgemaakt wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen. Na de uitzending volgt een afterparty-concert met Alexander Rybak, Anne Marie David, Kate Ryan, Katrina Leskanich, Ruslana, Sandra Kim, Tom Dice, de Eurosong-finalisten, Day One en 2 Fabiola.

Zeven zondagen lang gaat Eén op zoek naar het zangtalent dat ons land zal vertegenwoordigen op het 59ste Eurovisie Songfestival begin mei in Kopenhagen. De uitzending van de finale op zondag 16 maart vindt plaats vanuit het Sportpaleis. Die avond maken alle Eurosong-fans van het Sportpaleis hun huiskamer en genieten ze er live van alle actie. Na de bekendmaking van de winnaar volgt een groots concert waarop winnende liedjes en grote hits uit de geschiedenis van de Europese muziekwedstrijd vertolkt zullen worden door Day One, 2 Fabiola, de Eurosong-finalisten en een aantal oorspronkelijke Songfestivaldeelnemers.

Eén van die oorspronkelijke Songfestivalartiesten is Alexander Rybak, de energieke jongeman met viool die in 2009 met een monsterscore eerste werd voor Noorwegen met ‘Fairytale’, een nummer dat in België, Denemarken, Griekenland, IJsland, Noorwegen, Zweden en Rusland lange tijd de eerste plaats in de hitlijsten bekleedde.

De Franse chanteuse Anne Marie David veroverde in 1973 alle harten toen ze ‘Tu te reconnaîtras’ voor Luxemburg zong. Het land had het jaar voordien het Eurovisie Songfestival al gewonnen en wou dat jaar opnieuw schitteren. In 1979 vertegenwoordigde Anne Marie haar eigen land met ‘Je suis l’enfant soleil’, waarmee ze derde eindigde in Jeruzalem.

Is Kate Ryan de sexy zangeres achter één van de maskers van Day One? Ook wij hebben er het raden naar. Wel weten we dat ze op 16 maart mee in het Sportpaleis staat. Zal ze er haar fameuze kniezwengel nog eens demonsteren? In 2006 vertegenwoordigde ze met ‘Je t’adore’ ons land in Athene. Het nummer werd vervolgens een grote nummer 1-hit in o.a. België en Polen.

De naam Katrina Leskanich doet misschien niet direct een belletje rinkelen, maar zet er ’the Waves’ achter en je weet meteen over wie het gaat. Met deze groep en het liedje ‘Love Shine A Light’ won het Verenigd Koninkrijk in 1997 voor de vijfde keer het Songfestival.

Uiteraard kan ook Ruslana niet ontbreken, de wilde dame die dit jaar mee de Belgische kandidaten jureert. In 2004 won ze met ‘Wild Dances’ voor Oekraïne in Istanbul. Het nummer werd in België een gigantische hit en stond maar liefst 11 weken op 1.

Sandra Kim voorstellen hoeft al helemaal niet. In ‘J’aime la vie’ zong ze “Moi j'ai quinze ans et je te dis, whoa whoa, j'aime la vie”, maar eigenlijk was ze slechts 13 toen ze in 1986 in de Noorse stad Bergen België zijn enige Songfestivaloverwinning ooit bezorgde.

Even leek het erop dat Tom Dice, eveneens in Noorwegen, Sandra Kim achterna zou gaan toen hij in 2010 in Oslo op het Songfestivalpodium stond. Met ‘Me And My Guitar’ geraakte hij vlot door de halve finale en bombast had hij helemaal niet nodig om op een zeer verdienstelijke zesde plaats te eindigen.

Ook de juryleden Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay) en Bart Peeters en de presentatoren Peter van de Veire en Eva Daeleman tekenen present in het Sportpaleis.

Kate Ryan ziet er behoorlijk hot uit!

Kate Ryan, de zangeres die ons de hits Désenchantée en Je t'adore bezorgde, heeft zich nu geëngageerd om het homoblad 'Labels' te helpen bij de verkiezing van het mooiste kontje van Vlaanderen. Bij de mannen weliswaar.
Om de actie te promoten gaf Kate er een gratis foto van haarzelf bij die we u niet wilden onthouden. Voor de geïnteresseerden: wie wil meedoen aan de verkiezing van knapste kont kan zich inschrijven via labels@labels-magazine.be met enkele recente foto's van gezicht en natuurlijk het achterste en de contactgegevens. Maar laat ons dat gedeelte even overlaten aan de echt geïnteresseerden, wij waren meer gefascineerd door de foto van Kate. Vreemd genoeg stond ze in het persbericht omschreven als homo-icoon... Nu hadden we zo Kate nog nooit bekeken, maar ze mag nog zoveel homo-icoon zijn als ze wil, bij ons is ze nog altijd welkom!

Zijn naaktfoto's management reden van vertrek Hadise en Kate Ryan?

 Onlangs stapten zowel Hadise als Kate Ryan op bij hun vorig managementbureau Two Brains van Johan Hendrickx. De aanleiding daarvan zou een mail zijn met naaktfoto’s van Hendrickx die verstuurd werden door een van zijn medewerkers naar een groot stuk van het cliënteel waaronder ook de twee zangeressen.

In de zomer van 2006 verstuurde Zoran Vignjevic, medewerker van het managementbureau Two Brains, een mail met daarin enkele naaktfoto’s van zijn baas Johan Hendrickx en zijn vriendin naar collega’s en klanten. Ook Kate Ryan en Hadise kregen de bewuste bloot foto’s in hun mailbox. Volgens Hendrickx is dat de reden van hun vertrek bij het bureau en de man eist nu van zijn ex-werknemer 250.000 euro.

Maar volgens de advocaat van Vignjevic is dit fel overdreven. De mail was enkel als grap bedoeld en het hele zaakje is een beetje uit de hand gelopen.

Op de redactie van boekske vroeg men zich af wat Jeff Hoeyberghs over Kate Ryan dacht en de borstendokter, die nam zoals gewoonlijk geen blad voor de mond.

Kate Ryan stond met 'Eurosong' opnieuw volop in de belangstelling en bij velen was één en ander opgevallen aan haar uiterlijk. De inmiddels 33-jarige Vlaamse is immers niet meer het wandelend knokenfestival van weleer, maar ze zit opnieuw stevig in het vlees. Daarenboven vonden velen 'haar voorhoofd onnatuurlijk strak'. Dames met een minder strak voorhoofd waren het er roerend over eens: “Die heeft ongetwijfeld botox laten spuiten”.

Roddelblad Blik wilde dit echter niet klakkeloos aannemen en belde naar Jeff Hoeyberghs, om te horen wat hij daar van vond: “Als Kate Ryan al aan haar uiterlijk heeft laten sleutelen, dan zal het toch niet veel zijn. Waarom ik dat denk? Omdat de tekenen van veroudering ook bij haar onvermijdelijk en onverminderd toeslaan. Haar borsten hebben een lege bovenkant, ze heeft hamsterwangetjes die aan een eerste lift toe zijn en haar oogleden zijn aan de zware kant. Ook die kunnen een opfrisbeurt gebruiken. Volgens mij is Kate Ryan puur natuur.”

Om af te sluiten: Kate Ryan met 'je t'adore'. Aanschouw haar tetten met lege bovenkant, haar hamsterwangetjes en haar zware oogleden!”

 Zangeres Kate Ryan windt er geen doekjes om, maar bij voorkeur een condoom: ze wordt het gezicht van Yes! To Safe Sex: een campagne die - hoe kan het ook anders - veilig vrijen in de kijker stelt.

Ryan verbindt haar gezicht aan de actie, die door MTV en The Body Shop in het leven werd geroepen. Ze wil het topless publiek niet alleen sensibiliseren, maar ook zwakkere groepen in de maatschappij een hart onder de riem steken bij het opzetten van aidscampagnes. De sexy zangeres maakte haar opwachting achter de toog van een Body Shop-filiaal om een nieuw soort lipzalf te verkopen, waarvan een deel van de opbrengst voor de actie bedoeld is. Leuk en veilig moet seks volgens Kate zijn, en er moet openlijk over gepraat kunnen worden. Gedaan dus, met die pijnlijke stiltes tijdens handtekeningensessies.

World Music Award voor Kate Ryan

Op de World Music Awards in Monaco is Kate Ryan in de prijzen gevallen. Ze kreeg een award voor de wereldwijd best verkopende artriest uit de Benelux. Kate Ryan was onder de indruk van haar overwinning.

De World Music Awards worden uitgereikt op basis van wereldwijde verkoopcijfers en de populariteit van de artiest. De IFPI – internationale federatie van de muziekindustrie – reikt de awards al 20 jaar uit.

Kate Ryan viel in de prijzen met haar nieuwste album Free, dat in meer dan 40 landen uitgebracht werd. De single Ella Elle L’a is een hit in heel Europa, Canada en Zuid-Amerika. Na deze overwinning wordt het misschien tijd om ook de Vereningde Staten te overwinnen. Kate Ryan gaf op de awards ook nog een optreden. Ook Kid Rock, Mariah Carey, Duffy, Alicia Keys, Estelle en Beyoncé stonden op het podium voor de awards.

Kate Ryan wint waterworstelpartijtje tegen Kirsten Flipkens

Ook voor Belgische muzikanten en tennissterren zijn het hete dagen. En dus zoeken sommigen onder hen maar wat afkoeling in het water. Zo ook Kate Ryan en Kirsten Flipkens.

De twee namen het vandaag in bikini en badpak tegen elkaar op in een partijtje modderworstelen in het zwembad. Kate Ryan plaatste als trotse winnares onderstaande foto op Twitter.

Bart Peeters: "Ik zie Ruslana graag, da's voor het leven"

Vorige week nog met zijn derrière in de juryzetel van ‘Eurosong 2014’, morgen zondag alweer presentator van het tweede seizoen van ‘De Neus Van Pinokkio’. Daarin worden de meest uiteenlopende waarheden én leugens op de wereld losgelaten, maar Bart Peeters (54) maak je met zijn meer dan dertig jaar ervaring niets meer wijs. “Ik ben ervan overtuigd dat er in het showwereldje achter zowat alles een dubbele agenda schuilgaat”, zegt hij.

Niet lang geleden vertelde je dat je wilde wegblijven van wedstrijden zoals 'Eurosong 2014', dat het te ver af staat van de muziek die je maakt. Voor de presentatie bedankte je dan ook, maar je zat wel in de jury. Onder lichte druk?

“Ik wilde echt niet wekenlang ‘Eurosong 2014’ presenteren en daarna nog eens wekenlang ‘De Neus Van Pinokkio’. Die fase in mijn leven is voorbij. Maar de VRT heeft me wel gevraagd om in de jury te zetelen, en dat was toch iets anders. Toen ze zeiden dat Piet Goddaer en Jef Martens mijn collega’s zouden worden, heb ik niet lang moeten nadenken. Integendeel: ik was vereerd dat ze mij vroegen.”

Kan je, nu alles toch achter de rug is, eindelijk Kate Ryan ontmaskeren als de zangeres van Day One?

“Nee, dat kan ik niet, omdat ik het niet weet. Ik had gehoopt dat ik een glimp van haar gezicht kon opvangen, maar dat gebeurde niet. Laat me één ding zeggen: als het Kate Ryan was, dan heeft ze wel een bijzonder bevallig onderstel. Kwam me daar eventjes een gazelle de trappen opgelopen!”

En Ruslana, had zij nu te diep in het glaasje zelfgestookte wodka gekeken of niet? Was ze dronken?

“Helemaal niet. Echt, ik zie Ruslana heel graag, da’s voor het leven. En dan heb ik het niet over haar voorkomen, maar over de mens. Ik was getuige van haar ontvoogdingsstrijd voor het Oekraïense volk, daar was ze voortdurend mee bezig. Denk niet dat zij daar af en toe als een blinkende popster een liedje stond te zingen, hé. Nee, ze heeft buiten geslapen, onder de blote hemel, tussen de actievoerders."

Kate Ryan trad op in Sotsji in regenboogoutfit

Kate Ryan trad dinsdag op in Sotsji in een outfit met regenboogvoering. Ze plaatste foto's van haar tenue op Twitter. Ook haar omslagfoto bevat een regenboog. Haar komst naar Sotsji was niet onbesproken. Als voormalig ambassadrice van de EuroGames en worldOutgames werd er van haar een statement verwacht.

Katrien Verbeeck had naast een optreden in het Olympisch stadion voor de Russische televisie ook nog een act in het Olympisch dorp op het programma staan. Woensdag is ze te gast in 'Café Corsari' op één.

Kate Ryan probeert incognito opnieuw deel te nemen aan Eurosong

Kate Ryan mocht ons land al een keertje verdedigen op het Eurosongfestival. Haar bekende kniezwengel bracht echter maar weinig punten in het laadje, waardoor de zin om haar opnieuw ons land te laten verdedigen bij velen wel erg ver te zoeken is. Dat beseft de zangeres zelf ook, waardoor ze nu incognito wou deelnemen.

De krant Het Laatste Nieuws wist echter al snel te melden dat achter de maskers van de band 'Day One', niemand minder dan Kate Ryan schuilt. Ze zou vergezeld worden van Babl, de toetsenist van Netsky en enkele Ketnet-wrappers.

"Het gaat om vier bekende mensen die uit verschillende stromingen komen. Om te voorkomen dat mensen hen daarop zouden beoordelen, nemen ze anoniem deel", wist de manager van de groep eerder al te vertellen over de 'incognito' leden.

Kate Ryan 'dist' Slongs Dievanongs

Kate Ryan toont haar stoute kant. Na een Twitter-discussie met Slongs Dievanongs postte de zangeres donderdag het nummer Achternao. Daarin veegt ze Slongs in onvervalst Kempens de mantel uit. Niet veel later had Slongs al haar antwoord klaar...

Slongs, het vrouwelijk lid van de Antwerpse rapformatie Halve Neuro, voert zaterdag met haar solosingle Lacht nor mij de Vlaamse Ultratop aan. Dat is ook Kate Ryan niet ontgaan. Op Twitter ontspon zich donderdag een pittige conversatie tussen de twee. Die deinde zodanig uit dat Kate Ryan later op de dag een nieuw nummer op Soundcloud postte waarin ze haar collega dist. "Ik denk nie dat de kindjes blij worden als ze a horen", begint Ryan haar nummer. "Stopt ermee, met da voos gerap. Ga d's wa strijken en hou toch die klep", raadt ze Slongs in onverbloemd Kempens aan. Verderop sust Ryan: "Dees is nie om a te dissen, 't zen gewoon een poar klein ergernissen".

"Ik heb de conversatie op Twitter met veel plezier gevolgd", zegt Tim Pijpen, manager van Kate Ryan. "Iemand had gepost dat Kate en Slongs eens een duet moesten doen. Daarop zijn ze elkaar wat beginnen plagen. Heel vriendschappelijk, want ze kennen elkaar."

De manager bestempelt het opstootje als "een catfight". "Kate is een enorme hiphopfan. Ze vindt het plezant om eens iets in die stijl te doen en op te vallen. Ik hoop dat het positieve gevolgen heeft. Toevallig heeft Kate Ryan net een nieuwe single uit. Ik verwacht me wel aan een represaille van Slongs."
Ik lach me A

Hallo, Slongs? "Ik ben eraan bezig", reageert die. Waarop ze niet veel later haar antwoord op Soundcloud dropt: Ik lach me A. "Een song waarin ik haar met de voetjes op de grond zet. Niet dat ik geloof dat Kate Ryan kwade bedoelingen heeft. Al vind ik haar best scherp uit de hoek komen, wat ik wel snap, nu haar carrière wat is uitgedoofd. Wel mag ze nog wat aan haar flow werken, maar daar wil ik haar gerust bij helpen."

De meest opvallende Belgische acts op het Eurovisiesongfestival

Vlaanderen stuurt een corpulente, Franssprekende tenorzanger naar het Eurovisiesongfestival in het Deense Kopenhagen. Een gedurfde zet, maar Axel Hirsoux is lang niet de eerste opvallende inzending van België naar het jaarlijkse liedjesfestival. Een greep uit de meest opmerkelijke optredens.

In 2006 werd Kate Ryan uitgekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Haar liedje Je t'adore werd uitvoerig gepromoot. In Polen en België werd het lied zelfs een nummer-een-hit. Ook het bekende danspasje, de kniezwengel, werd een succes en de verwachtingen waren dan ook erg hooggespannen. Hier en daar werd zelfs gefluisterd dat Kate Ryan wel eens zou kunnen winnen. Immens was dan ook de ontgoocheling toen de Kempense niet eens de halve finale overleefde. Half België stond op zijn kop en in een eerste opwelling van onbegrip vroegen enkelingen zich af of ons land het liedjesfestival in de toekomst niet beter zou boycotten.

Kate Ryan ontkent Day One-geruchten: 'Neen, ik ben het niet'

Kate Ryan heeft tijdens het Eén-programma 'Café Corsari' formeel ontkend dat zij de gemaskerde zangeres is van Eurosong-kandidaat Day One. 'Neen, ik ben het niet', zei ze. 'Ik zat in Rusland toen de show opgenomen werd.'

Kate Ryan nu ook met vermomde handen

Kate Ryan trad gisteravond op tijdens een grote Russische tv-show die rechtstreeks werd uitgezonden vanop de Olympische Winterspelen in Sochi. De zangeres had eerst laten uitschijnen dat ze zondag al ginder moest zijn, maar dat bleek niet helemaal te kloppen. Waarmee het vermoeden groeide dat het een afleidingsmanoeuvre was om de geruchten te ontkrachten dat zij de mysterieuze zangeres is van de gemaskerde groep Day One die aan Eurosong deelneemt. Op de foto die ze voor het optreden twitterde is duidelijk dat Kate maar niet genoeg krijgt van vermommingen: deze keer verstopte ze haar handen in kleurige handschoenen.

Mysterie rond maskers van Day One groeit

Het kaf is van het koren gescheiden: in de zogenaamde callback konden gisteravond nog vier artiesten een plek veroveren in de halve finales van Eurosong: Bandits, Sil, Day One en 2Fabiola konden hun vel redden. Intussen is het mysterie rond de gemaskerde kandidaten Day One alleen maar groter geworden. Favoriete Petra heeft er een paar stevige concurrenten bij.

Acht artiesten plaatsten zich rechtstreeks op de audities, acht moesten gisteren in de herkansing tijdens de callback.

De gemaskerde heren en dame van Day One gingen weer met de meeste aandacht lopen. Hun dubstepversie van Nocturne klonk heel verfrissend. Maar hun ware identiteit gaven ze nog altijd niet prijs. Het mysterie rond de groep is alleen maar gegroeid. De drie muzikanten zijn jonge kerels, dat konden we duidelijk zien tijdens de repetitie, maar het zijn niét de Ketnetwrappers. De hardnekkige geruchten dat Kate Ryan de zangeres is, kunnen we definitief naar het rijk der fabels verwijzen. Tenzij het verhaal rond haar optreden in Sochi een afleidingsmaneuver is.

Op een site lazen we dat Kate pas op 18 februari moet optreden, en dat is pas morgen. Of heeft ze iemand anders naar Rusland gestuurd of is het toch iemand anders? De mysterieuze juffrouw had alvast nog wat méér haar best gedaan om onherkenbaar te blijven: onder haar masker en pruik was haar volledige gezicht ook nog eens van een laag make-up in rood en zwart voorzien, zodat ze een beetje leek op Darth Maul uit Star Wars.

Vanaf volgende week wordt het pas echt spannend, want dan laten de halve finalisten voor het eerst het nummer horen dat ze in samenspraak met de vier juryleden/coaches naar hun hand moeten zetten. Op zondag 16 maart 2014 vindt dan de grote finale plaats in het Sportpaleis.

 Kate Ryan treedt binnenkort op tijdens de Winterspelen in Rusland, maar die beslissing zorgt ook voor onbegrip. Want was het niet Kate die zich altijd als voorvechtster van de homo's heeft opgeworpen, vraagt Dag Allemaal zich af.

'Ik vind dit pijnlijk', zegt radiomaker en tv-gezicht Sven Pichal, die jaren voorzitter was van Het Roze Huis. 'Ik zou zelf gezegd hebben: 'No Way'. Dat sporters naar de spelen trekken, vind ik logisch. Die werken jaren naar die Spelen toe. Maar Kate Ryan...Ik vrees dat heel veel mensen teleurgesteld zijn in haar, want hoe je het ook draait of keert: Rusland is schandelijk discriminerend tegenover holebi's'.

Toch zijn niet alle holebi's tegen het optreden van Kate. David Davidse, die van zijn geaardheid nooit een geheim heeft gemaakt, blijft haar steunen. 'Een artiest verdient tegenwoordig niet veel aan de platenverkoop, want iedereen zit maar te downloaden. Als je centjes wil verdienen, moet je dus veel optreden. Ik heb alle begrip voor haar. Wat zou je zelf doen als je een schoon bedrag kan verdienen in deze magere tijden'?

De VRT ontkent de geruchten als zou Day One, de gemaskerde groep die aan Eurosong deelneemt, zondagavond met een andere zangeres aantreden. ‘Ze komen gewoon met dezelfde leadzanger(es)’, klinkt het bij de VRT. Een wissel mag volgens het Eurosong-reglement sowieso niet. De manager van de groep had begin deze week laten verstaan dat Day One geen vaste zangeres heeft, en dat er telkens iemand anders onder het masker kan zitten.

Het gerucht is wellicht ontstaan omdat velen denken dat Kate Ryan de zangeres is. En die kan zondagavond niet in Vilvoorde zijn voor de live-uitzending, want ze moet optreden in Sochi, waar de Winterspelen plaatsvinden.

Zangeres Kate Ryan mocht zich in het stadspark van Sint-Niklaas op een grote volkstoeloop verheugen. Het goede weer deed zijn duit in het zakje.

De verwachtingen waren hooggespannen afgelopen dinsdagavond. Ryan bracht haar grootste hits zowel als een reeks internationaal bekende nummers van sterren uit de muziekscène.

Er zat zelfs een medley tussen van vaak gespeelde nummers. We hoorden songs van onder meer Amy Winehouse en Adèle. Kate Ryan hield de interesse van het talrijk opgekomen publiek goed gaande.

De drankenverkoop verliep vlot, want het dorstige weer deed zijn werk, ook al werd het later op de avond wat frisser. De sfeer zat er nochtans goed in. Het publiek genoot duidelijk van dit avondje.

Kate Ryan verrast door erotische droom over BV

 Kate Ryan heeft afgelopen nacht een zinderende droom gehad over komiek Xander De Rycke, met wie ze woensdagavond te gast was in 'Vanthilt On Tour'. Dat liet de zangeres deze ochtend om twee voor acht weten via Twitter.

De zangeres met roze haar, die onlangs nog het nieuws haalde door een verbaal gevecht met de rapster Slongs, was duidelijk verrast door haar droom. ‘WTF??? Had een licht erotisch droompje over @xanderderycke’, schreef ze op de sociale netwerksite. Maar blijkbaar was het een aangename verrassing... ‘De wekker ging af #jammer. Hahahaaaaa’, schreef ze er nog bij.

Wat er precies gebeurde in de droom, liet de Ryan niet weten.

Roze Kate Ryan knipt haren kort

De eerste zonnestralen zijn in het land en dus vond Kate Ryan het hoog tijd voor een zomerse haarsnit. De zangeres toverde daarom de tondeuse en een pot roze verf tevoorschijn een deelde onmiddelijk het opvallende resultaat met haar volgers op Twitter.

Kate Ryan maakt parodie op 'Lacht nor mij'

 Kate Ryan liet nog eens van zich horen. De zangeres besloot een parodie te maken op 'Lacht nor mij', een nummer van de Antwerpse rapster Slongs Dievanongs. Het nummer, dat op nummer één staat in de Vlaamse ultratop, werd grondig op de korrel genomen door Ryan.

Kate Ryan laakt in het nummer het gebrek aan talent van de Antwerpse rapster. Alsof dat nog niet genoeg is, postte Ryan het nummer ook nog eens op de Twitteraccount van de Antwerpse.

Slongs bleef niet bij de pakken zitten en gaf Ryan meteen lik op stuk. Ook Slongs maakte een diss song, een lied waarbij men iemand op de korrel neemt, maar dan over Ryan. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Kate Ryan neemt nieuwe start, ‘Ik wil niets meer tegen mijn zin doen'

Het is de jongste maanden ijzingwekkend stil geworden rond Kate Ryan, maar de erotische bekende Vlaamse vrouw die Vlaanderen de kniezwengel aanleerde, neemt binnenkort een nieuwe start. ‘Na dertien jaar carrière weiger ik nog dingen tegen mijn zin te doen.'

Ze zit nog elke week in het buitenland voor optredens, want in landen als Spanje, ­Polen en Duitsland is Kate ­Ryan (32) nog steeds populair. Alleen bij ons wil het niet meer zo lukken. ­Kates recentste album ­Electroshock was commercieel niet bepaald een hoogvlieger.

Nieuwe look, nieuwe single

‘Mijn jongste ­singles werden nog wel gedraaid op de radio, maar het kan niet ­iedere keer een knaller als Désenchantée zijn', zegt Kate. ‘Een carrière gaat altijd met ups en downs. De verkoopcijfers van het jongste album vielen inderdaad tegen. Ik was ook niet zo enthousiast over die plaat. Ik moest met jan en alleman rekening houden en heb zelf veel te weinig inspraak gehad bij de keuze van de singles en de opname van de videoclips. Dat is jammer. Ik kan wel een paar jaar faken, maar muziek moet uit je hart komen. Als dat niet gaat, dan liever niét. Ik ben nu op de leeftijd gekomen om nog enkel te doen waar ik echt zin in heb. Ik heb lang genoeg dingen tegen mijn zin gedaan, en de fans begonnen dat te voelen. Maar nu is het tijd voor een nieuwe start.'

En die nieuwe start komt er al sneller dan verwacht. ‘Een nieuwe look heb ik al: ik heb mijn haren aardbeiroze geverfd. En binnen een paar weken komt de nieuwe single Light in the Dark uit. Licht aan het eind van de tunnel, ja. (lacht) Een album plan ik voorlopig niet meer, ik ga me nu focussen op ­singles, want mensen kopen tegenwoordig liever aparte nummers via iTunes. Ik heb in Zweden een nieuwe ploeg rond mij verzameld die ook nog met Mohombi (van de hit Bumpy Ride, ndvr.) gewerkt heeft, en ik ben superenthousiast over mijn nieuwe muziek. Het is nog altijd ­dance, maar deze keer is het volledig wie ik ben als persoon. Ik kan mijn nieuwe nummers ook blijven combineren met akoestische optredens, en dat vind ik de max.'

De Kempense diva heeft nog andere ijzers in het vuur. ‘Er staan nog een paar grote projecten op stapel waarover ik nog niets mag zeggen. Het was mijn ambitie om me in 2013 eens op iets helemaal anders toe te leggen, en het ís ook iets helemaal anders. Neen, geen musical, en ik ga ook niet in het Nederlands zingen, al had het gekund.' (lacht)

Opnieuw op Vlaamse podia

Kate wordt ook de ambassadrice van de World Outgames die in augustus in Antwerpen plaatsvinden. ‘Dat is een groot sportevenement dat zich richt op de holebigemeenschap, en ik ben heel vereerd dat ze mij gevraagd hebben als ambassadrice. Ik heb de themasong meegeschreven en gezongen, een supergraaf nummer. Dat wordt mijn volgende single.'

Tot slot heeft Ryan nog goed nieuws voor de Vlaamse fans. ‘Ik heb de voorbije jaren Vlaanderen wat verwaarloosd. Sinds Désenchantée zit ik op die buitenlandse trein, en ik ging overal heen waar ze mij vroegen. Die optredens in het buitenland blijven, want er is nu al veel interesse voor de nieuwe single, maar ik heb deze zomer toch een reeks optreden in Vlaanderen gepland. Er staan ook een paar festivalletjes op het programma met mijn livegroep.'

Kate Ryan mag eindelijk haar nieuwe cd uitbrengen, ‘Ik wil terug naar het songfestival’

 Met bijna een jaar vertraging ligt vandaag Electroshock, het nieuwe album van Kate Ryan (31), in de winkel. ‘Ik heb water bij de wijn moeten doen, maar ik kon toch niet eeuwig Franse covers blijven zingen?’

‘Het klopt, dit album had er al in september vorig jaar moeten zijn’, zucht de Kempense zangeres. ‘Het is een heel zware bevalling geweest. De platenfirma en ik raakten het maar niet eens over wat op de plaat moest komen. Natuurlijk ben ik dankbaar dat een platenfirma in mij wil investeren, maar dan hebben ze ook iets in de pap te brokken. Dat is logisch. Ik heb dus water bij de wijn moeten doen en dat was niet altijd even gemakkelijk.’

‘Ik had het gehad met Franse covers en wou me helemaal focussen op popdance, daar voel ik me het beste bij. Op den duur blijf je met je kop tegen de muur lopen en dan gebeurt dus dit. Het voordeel is dat ik ondertussen twee jaar kon blijven doorwerken aan de nieuwe nummers.’

Ze klinken heel internationaal. Maar je hebt wel concurrentie van Lady Gaga, Madonna en Rihanna.

‘Het is zeker moeilijker geworden de jongste drie, vier jaar. Wij zijn in België begonnen met dance maar het is moeilijk geworden om daar nog uniek in te zijn. Alle grote sterren pakken nu uit met trance en zware synthesizers. Gelukkig blijft het goed lopen voor mij in Polen, Zweden, Spanje en Rusland. In Duitsland heeft het even stilgelegen, maar dat wakkert nu ook weer aan. Ik kan goed leven van mijn muziek.’

In België blijf je ‘die van de Franse covers en de kniezwengel’, terwijl je meer platen verkoopt dan Natalia. Stoort je dat?

‘Ik voel wel dat ik hier harder mijn best moet doen om mezelf te bewijzen. Misschien klinken mijn platen te internationaal? Of sta ik te weinig op de Vlaamse podia? Het kan. Mensen willen je bezig zien, anders vergeten ze je snel. Maar ik laat het niet aan mijn hart komen. Ik heb de voorbije jaren geleerd om alle negatieve energie ver weg te duwen en me te focussen op de goede dingen. Ik zie er misschien uit als een diva, maar ik ben nog altijd even nuchter als toen ik twaalf jaar geleden begon.’

‘Tijdens Eurosong in 2006 ben ik wel beginnen na te denken over mijn imago. Ik heb geleerd met welke attitude ik op het podium moest staan. Ik heb toen een shot onder mijn kl... gehad, zoals ze bij ons zeggen. (lacht) Ik ben op alle vlakken enorm opengebloeid. Ik word nu 32 en begin aan een gezinnetje te denken. Al mijn vriendinnen hebben kinderen en ik zeg: Ik hoef geen pampers te verversen, ik neem wel het vliegtuig naar Spanje. Dat is mijn keuze, maar soms knaagt het wel. Ik heb gelukkig nog wel even de tijd. Ik ben ervan overtuigd dat ik een goede moeder zal zijn. Een moeder zoals mijn moeder (die bijna twaalf jaar geleden aan kanker overleed, nvdr.) voor mij was. Of ik nu een vriend heb? Daar ga ik niets over zeggen. Ik ben gelukkig, laten we het zo stellen.’ (lachje)

Op je album staat een duet met de Zweedse songfestivalwinnares Charlotte Nilsson (nu Perrelli). Zou je nog eens willen deelnemen, ook al viel het vorige keer tegen?

‘Ik zie dat nu niet als een tegenvaller. Op het moment zelf wel natuurlijk, omdat ik de finale niet haalde, maar het was zo’n leerrijke ervaring. Als de RTBF of de VRT me vraagt, zou ik het opnieuw doen, ja, maar dan wil ik graag alles zelf beslissen. Toen ik met Je t’ adore naar het songfestival ging, had ik een leuke act met die kniezwengel, maar voor de VRT moest het plots internationaler en wat weet ik nog allemaal. Met goede bedoelingen, hoor, maar ik voelde me niet meer op mijn gemak. En toen vergat ik die stomme kniezwengel nog, heel België teleurgesteld!’ (lacht)

Kate Ryan in badpak Lenny Leleu

 Kate Ryan, onze queen of queer en tevens Lady Gaga van de lage landen werd in haar laatste videoclip ‘LoveLife’ gespot in een badpak van de Belgische designer Lenny Leleu.

Kate Ryan scoort de ene hit na de andere, weliswaar in het buitenland. In tegenstelling tot Miss Gaga zullen we haar niet prijzen omwille van haar vestimentaire keuzes.

Toch verbaast ze ons in haar laatste videoclip ‘LoveLife’ waaro, ze van muurbloempje naar sexy kitten transformeert. In de clip doet ze een loopje op de catwalk in een opvallende creatie van designer Lenny Leleu.

Leleu springt in het oog door haar zwarte badpakkencollectie ‘Apocalyps now’. De collectie is duister, mysterieus, maar ook ongelofelijk sexy en niet iedereen kan het dragen. Kate Ryan is echter in topconditie en de ‘Black tassel swimsuit’ staat haar beeldig.

Bekijk hier de video clip van Kate Ryan in het YouTube filmpje.

De nieuwe Showbizzkalender is er

 Onlangs stelde fotograaf Henk Van Cauwenbergh in Hasselt trots de Showbizzkalender 2011 voor.
Zoals gewoonlijk had hij weer heel wat mooi bekend volk bij elkaar gekregen om naakt voor zijn lens te poseren. Onder anderen Kate Ryan, Hanne Troonbeeckx, Ellen Dufour en Gaëlle Six (van Mijn restaurant) kwamen als eersten hun foto bewonderen.

BV's tonen zich van andere kant

 Fotograaf Henk Van Cauwenbergh was gisteren druk in de weer in een bos in Hasselt voor de veertiende editie van De Showbizzkalender.

Atlete Svetlana Bolshakova moest op het laatste moment afzeggen, maar Kate Ryan, Hanne Troonbeeckx, Gaëlle Six, Tatiana Silva, Kirsten Flipkens, Anneleen Coorevits, Katerine Avgoustakis, miss België Cilou Annys, Ellen Dufour, Roel Vanderstukken en wielrenner Jürgen Van den Broeck met zijn vriendin Barbara laten zich in de kalender van een heel andere kant zien.

'Het opzet is bekende mensen op een verrassende manier in beeld te brengen en dat lukt ook deze keer weer aardig', zegt Van Cauwenbergh. 'Dé revelatie voor mij is Lauren Versnick, de dochter van Lynn Wesenbeek. Dat meisje is pas 16, maar ze heeft de drive en het talent om het te maken als topmodel. Ze is echt heel fotogeniek.'

De Showbizzkalender 2011 wordt op 23 oktober voorgesteld tijdens een gala in de Provinciale Hogeschool in Hasselt. De opbrengst gaat naar de aanplanting van een nieuw bos in Limburg.

 Het lijstje van de dames die in al hun schoonheid zullen prijken op de Showbizzkalender van 2011 is minder indrukwekkend dan fotograaf Henk van Cauwenbergh eerst had gehoopt.
Hij hoopte op presentatrice Roos Van Acker en actrices Ella-June Henrard en Veerle Baetens. 'Je kan nu eenmaal niet alles krijgen wat je wil', zegt Van Cauwenbergh. In hun plaats wel toppers als zangeres Kate Ryan en presentatrice Hanne Troonbeeckx. Andere schoonheden zijn Lauren Versnick, de dochter van VTM nieuwsanker Lynn Wezenbeek en Gaëlle Six, het ex-liefje van Claudio uit Mijn Restaurant.

Kate Ryan mocht na twee jaar nog eens het Sint-Baafsplein in vuur en vlam zetten. In zwarte outfit kwam ze het podium op: maillot, sexy kousen en glittervestje. Haar meest bekende nummers werden afgewisseld met minder bekende songs. Op het einde van het meer dan een uur durende optreden zwaaide het publiek met glowsticks.

Libertine, Babacar, Evidemment, Voyage, Voyage, Ella elle l'a en Désenchantée. Haar grootste Franstalige hits zong Kate Ryan onder luid applaus, aangevuld met een Franse medley. Bij Je t'adore vroeg ze om allemaal de kniezwengel met haar mee te doen. Ze had immers een weddenschap afgesloten met haar vader, dat het haar zou lukken om het ganse Sint-Baafsplein te laten meedoen. Voor het laatste nummer werden honderden fluorescerende staafjes of glowsticks uitgedeeld. Na afloop scandeerden vele meisjesfans haar naam, terwijl Kate tijd maakte voor een handtekeningsessie.

Vijf redenen waarom Kate Ryan de zangeres van Day One is

Ook zondagavond bleven de artiesten van Day One zich achter hun maskers verschuilen tijdens de callback van Eurosong. Met succes. Dankzij de punten van de jury gaan ze door naar de halve finale. Ondertussen zorgen de mysterieuze maskers van de band voor het nodige giswerk op internet. Vooral op de naam van de zangeres - die hardnekkig zwijgt in interviews om niet verraden te worden door haar stem - worden flink wat namen geplakt. Volgens ons is er echter maar een de juiste: Kate Ryan. We geven u vijf redenen waarom we dat denken. Onderaan het artikel kunt u enkele filmpjes bekijken.

1. De mond, de lippen en zelfs de hoektanden
De mond is de enige herkenbare gezichtstrek van de Day One-zangeres en lijkt als twee druppels water op die van Kate Ryan. De volle lippen en de hoektanden bevestigen ons vermoeden (en dat van vele anderen). U kan de vergelijking zelf maken in bovenstaande foto en in het filmpje onderaan het artikel.

2. De stemkleur
De zangeres van Day One kan dan wel zwijgen in interviews, tijdens concerten gaat dat natuurlijk niet. Laat ons net daar een nieuwe reden vinden om Ryan te verdenken. De stem die zondagavond te horen was tijdens het nummer 'nocturne' heeft onmiskenbaar dezelfde stemkleur als die van Kate Ryan. Om dat vermoeden helemaal te bevestigen, vertellen collega-artiesten vandaag in Het Laatste Nieuws dat ze "200 procent zeker zijn" dat La Ryan achter het masker schuilgaat.

3. Het figuur en de decolleté
Het figuur van de Day One-zangeres, en dan hebben we het vooral over de welvingen, lijkt sprekend op dat van Kate Ryan. Ook de diep uitgesneden decolleté, waar Ryan een patent op heeft, doet ons meteen denken aan de Kempische zangeres.

4. Pas vandaag in Sotsji
De hardnekkige geruchten dat Kate Ryan de gemaskerde zangeres is, leken zondag naar de prullenbak te kunnen worden verwezen. Ryan moest volgens haar management zondagavond optreden op de Olympische Spelen in Sotsji, gelijk met de live-uitzending van de VRT. Een snuggere kerel ontdekte later dat de Looise zangeres pas vandaag daar moet zijn. Optreden tijdens de callback van Eurosong was dus geen enkel probleem.

5. Netsky?
In Het Laatste Nieuws wordt vandaag nog een ballonnetje opgelaten: niemand minder dan Drum & Bass-sensatie Netsky zou deel uitmaken van Day One. Die link kan gemakkelijk gelegd worden als we de andere bandleden bekijken. Zo zouden volgens de krant Babl, die al jaren in de begeleidingsband van zowel Ryan als Netsky zit, en Michael Shack, een ex-lief van Ryan en net als Babl terug te vinden in de band van Netsky, de twee overgebleven plaatsen in Day One opvullen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten