zondag 9 augustus 2009

Lien Van de Kelder en Viv Van Dingenen en bij Bruno Wyndaele in Beste Vrienden @ Belgische Babes Movies


Twee bekende vriendenkoppels worden door Bruno Wyndaele uitgenodigd voor een verblijf op een buitenlandse locatie. Deze uitzending zijn dat Lien Van de Kelder en Viv Van Dingenen en Patrick Riguelle & Roland.

De BV's (Beste Vrienden) gaan ter plaatse op zoek naar een symbool van vriendschap.
Daarvoor moeten ze samen enkele hindernissen overwinnen, waarbij hun vriendschap hen kan helpen en waardoor we de band tussen de twee vrienden beter leren kennen.

bestemming: Cote d’Azur, met Viv Van Dingenen & Lien Van de Kelder, Patrick Riguelle & Roland

Viv Van Dingenen en Lien Van de Kelder in Sainte Maxime
De duoproef wordt gespeeld in Grasse. Bruno verwelkomt de BV’s onmiddellijk bij aankomst op de Place des Artistes. Viv en Roland mogen hier een parfum samenstellen en nadien moeten hun vriend of vriendin de ingrediënten kunnen herkennen. Hun parfum moet drie elementen/ingrediënten bevatten : een bloem, een fruit en een kruid.
Roland en Viv stellen dit parfum samen in parfumerie Guy Bouchara. We spelen deze proef niet voor niets in Grasse, want in Grasse staat alles in het teken van parfums.

In de zestiende eeuw ontstond hier de Franse parfumindustrie en in de talloze parfumerieën kunt u de meest exquisiete geurtjes opsnuiven. Maar ook architecturaal oefent Grasse een verbluffende verleidingskracht uit: de nauwe straatjes lijken eindeloos verder te kronkelen tussen eeuwenoude gebouwen, langs indrukwekkende trappenrijen, doorheen gewelfde tunnels, soms uitmondend op historische pleinen.
Grasse is trouwens het decor voor De bestseller ‘Het Parfum’ van Patrick Süskind en dat voel je overal...

Viv is geen makkelijke eter. Ze krijgt een salade niçoise voorgeschoteld. Sexy Belgische babe Lien van de Kelder kan haar helpen. Ze mag drie beroemde scènes uit Franse films naspelen, als Viv de acteur of actrice herkent die Lien speelt, mag ze een schotel wegzetten.
De films die Lien mag naspelen zijn : ‘Les gendarmes de Saint-Tropez’, ‘Le Fabuleux Destin d’ Amélie Poulain’, et ‘Et dieu Créa la Femme’ .

De proef van Viv en Lien van de Kelder wordt gespeeld aan de beachclub van het gastenhotel, Le Beauvallon in Sainte Maxime. Een geweldig adresje voor een ontspannen lunch aan het strand. Het terras ligt in de zee, de keuken is er heerlijk en de sfeer exclusief. Hotel Le Beauvallon ligt net buiten het feeërieke Sainte Maxime. De verbluffende ligging, de prachtige haven en het zachte klimaat maken van dit dorpje een ware aantrekkingspool voor al wie van schoonheid houdt.

Zo vestigden zich hier in de loop der tijd diverse kunstenaars en schrijvers. Jean de Brunhoff, de geestelijke vader van Babar de Olifant, haalde hier zijn inspiratie voor de eerste aflevering van zijn jeugdboekenreeks. Vandaar dat een van de fijne zandstranden van Sainte Maxime nu ook beter bekend staat onder de naam ‘La Plage des Eléphants’.

Het licht is aan de Côte d’Azur zo bijzonder. Vanuit de hele wereld komen er schilders op af, die het op hun doek proberen te vangen. De bekendste waren de impressionisten Monet, Renoir en Matisse. Ze speelden met de kleuren van de blauwe zee en de olijfgroene landschappen. Ook Van Gogh en Picasso kwamen naar de Côte d’Azur om er te schilderen. Ook vandaag zijn er nog veel sporen van die schilders. Je kan een schildersroute volgen langsheen hun werk.

En dat deden Lien Van de Kelder en Viv Van Dingenen ook in hun queeste. Onze vrienden beginnen in het letterlijk schilderachtige dorp Saint-Paul-de-Vence. Ook vandaag zijn er nog veel sporen van die schilders. Je kan een schildersroute volgen langsheen hun werk.

Het heeft sinds de impressionisten de grote schilders van de wereld aangetrokken. Het restaurant La Colombe d’Or, in Saint-Paul-de-Vence, was de ontmoetingsplaats van een vriendenclub bekende schilders: onder andere Picasso, Chagall en Miro kwamen hier regelmatig langs. Hun schilderijen zijn daar getuige van. De schilders lieten ze achter om de rekening te betalen en uit vriendschap voor de baas.

De gasten mogen van hieruit een schildersroute afleggen zonder te weten dat ze moeten uitkomen bij een meester die hier aan de muur hangt. Indien onze BV’s meteen op het juiste spoor zitten, gaat hun tocht vanuit La Colombe d’Or naar het Renoir Museum in Cagnes-sur-Mer. Van daaruit worden onze gasten naar het eindpunt van de queeste, namelijk het museum van Picasso in Vallauris, gestuurd. Lien Van de Kelder en Viv Van Dingenen kwamen als eerste aan en wonnen zo het programma.
1 opmerking:

 1. Lien Van de Kelder stript naakt in video

  De beloofde naakt stripact van ‘Thuis’- babe en co-presentatrice Lien Van De Kelder op Humo’s Pop Poll de Luxe, maandagavond in het Sportpaleis, is er niet helemaal gekomen.

  Lien Van de Kelder zou uit de kleren gaan als meer dan 100.000 surfers op de Humo-website daar hun stem voor hadden uitgebracht.

  In een filmpje bezocht Wim Helsen de actrice thuis, waar ze een witte badjas voor hem leek te ontknopen, maar alles bleef uiterst zedig. Het filmpje was zo grappig, dat boegeroep voor Lien Van de Kelder uitbleef. Uiteindelijk zagen we wel een paar borsten, maar het blijft de vraag of deze naakte borsten van Lien Van de Kelder of een ingehuurd model waren.

  Wie wél massaal werd uitgejouwd, was festivalbaas Herman Schueremans vanwege de verhoogde bierprijzen op Rock Werchter.

  BeantwoordenVerwijderen