zaterdag 29 december 2012

Saartje Vandendriessche op de Nieuwjaarsduik 2010 in Oostende @ Belgische Babes Movies


Saartje Vandendriessche op de Nieuwjaarsduik 2010 in Oostende
Actrice, zangeres en omroepster bij één Saartje Vandendriessche was aanwezig op de Nieuwjaarsduik in Oostende. Ze was er present voor een videoverslag die afgelopen zondagnamiddag op Sporza werd uitgezonden. En dat ging bij wijlen met handen en voeten.

Dat Saartje Vandendriessche niet van enige sportieve prestaties bang is wisten we reeds met haar "start to run" (oa met Brahim en Gella Vandecaveye in Vlaanderen Sportland) en "Mijn Sport Is Top".

Toch was Saartje Vandendriessche voor de eigenlijke start heel goed ingeduffeld om de koude te trotseren.

Af en toe gaf ze iets bloot aan de omstaanders die om meer vroegen. Ook waren er nog half naakte Borats in minuscule badpak aanwezig. En voor de rest natuurlijk veel bikini's en badpakken.

In Oostende heeft de 24ste editie van de Nieuwjaarsduik plaatsgevonden. Liefst 6.000 deelnemers doken het koude water van Oostende in.

Met evenveel deelnemers als vorig jaar mocht de editie van 2010 een enorm succes worden genoemd. In een sfeervol Oostende haalde het kwik van de thermometer amper 1° Celsius. De watertemperatuur liet 2-3 graadjes meer noteren.

Ondanks dat Koning Winter de deelnemers uitdaagde, ging iedereen met een goed gevoel het water in en gelukkig ook weer uit. Een hagelbui mocht de pret niet bederven. Een Smeets jenever een Royco-soep maakten immers achteraf veel goed. En voor sommige een hete sauna.

Naast heel wat onbekende Vlamingen gaf ook de bekende Vlaamse media madammen en medemens partij. De finalistes van Miss België, omroepster en Vlaanderen Vakantieland presentatrice Saartje Vandendriessche en Sporza-gezicht Stefaan Lammens bibberden allemaal het water in.

In Oostende hebben 6.000 mensen deelgenomen aan de traditionele Nieuwjaarsduik. Die vond plaats op het Groot Strand.

Vlak voor de start begon het te sneeuwen, maar dat kon de ijsberen niet deren. Er waren ook heel wat toeschouwers naar de kuststad afgezakt. Zij keken toe van op de zeedijk.

Doordat het vloed was, hadden de ijsberen, waaronder zestien kandidates voor de Miss België verkiezing in bikini, dit jaar wel maar weinig ruimte.

De Nieuwjaarsduik in de Noordzee ontstond in de jaren '80 onder impuls van de ijsberen van White Star Deinze. Het evenement lokte sindsdien meer en meer deelnemers. Volgens Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende waren er voor deze duik 6.000 deelnemers: 3.000 schreven vooraf in en nog eens 3.000 de dag zelf.
 
De activiteit ontstond in de jaren tachtig toen de ijsberen van White Star Deinze naar Oostende kwamen voor hun Nieuwjaarsduik. Sindsdien groeide het evenement elk jaar.
De IJsberenduik in de Noordzee lokte ook duizenden toeschouwers op het strand en de zeedijk. Vlak voor de start om 15.00 uur begon het te sneeuwen, wat de sfeer alleen maar versterkte.

Op het Groot Strand in Oostende is zaterdagmiddag voor de 24e keer de traditionele Nieuwjaarsduik gehouden.

Dit jaar vond de Nieuwjaarsduik plaats bij vloed en dat zorgde voor zeer weinig ruimte voor de baders, waaronder ook VRT-gezicht Saartje Vandendriessche, het bikinimeisje van Werchter en zestien kandidates voor de Miss Belgiëverkiezing.

SAARTJE EN HAAR NIEUWJAARSDUIK

Wauw! Zij trotseerde de barkoude nieuwjaarsduik in Oostende; de leuke Saartje Vandendriessche (34). Kijk hier maar naar onze fotospecial rond de nieuwjaarsduik – liefst 6.000 deelnemers - ook ex-Miss België Zeynep Sever en de kandidates van Miss België waren erbij.

Respect voor Saartje, zij was de enige bv die zonder pardon haar warme jas uitdeed en in het koude water (twee à drie graden Celsius, buitentemperatuur 1 graad) dook. Saartje Vandendriessche deed zich al eerder opmerken in De Matroesjka's en het programma De Naaktkalender.

Ex-Miss België Zeynep Sever was er ook, maar die voelde zich deze zomer duidelijk meer in haar sas op een exotische eiland in bikini en badpak voor de P-Magazine badpakkenspecial.

Ze waren met z’n 6.000 om in het koude Oostendse water te duiken, een enorm succes dus. Een hagelbui kon de pret zelfs niet bederven aan de Noordzee, want nadien ging elke ijsbeerin en ijsbeer aan de soep of de jenever, want Royco en Smeets sponserden de nieuwjaarsduik.

Veel onbekend volk, maar ook bekende Vlaamse vrouw Saartje dus, en de finalistes van Miss België.

Dat één-gezicht Saartje Vandendriessche niet van enige sportieve prestaties bang is wisten we reeds. Zo zette ze zich actief in met Start To Run (onder andere met Brahim en Gella Vandecaveye in Vlaanderen Sportland), beklom de Mont Ventoux op de fiets en was sportend te zien in Mijn Sport Is Top.

Toch was ze voor de eigenlijke start van de Nieuwjaarsduik in Oostende heel goed ingeduffeld om de koude te trotseren. Af en toe gaf ze iets bloot aan de omstaanders die om meer vroegen.

Saartje was trouwens niet de enige mooie sexy vrouw die zich in Oostende liet zien.

De finalistes van Miss België 2010 trotseerden ook de koude, sneeuw en zelfs een hagelbui om in Oostende mee te doen aan de jaarlijkse Nieuwjaarsduik in de Noordzee.

Ze waren gelukkig niet alleen want 6.000 andere enthousiastelingen doken met hen mee.

Met een zeewater temperatuur van 4°C was het even warm als de omgevingstemperatuur. De kou leverde veel harde tepels op, niet alleen vanwege de lage temperatuur maar ook vanwege de opwinding bij de deelnemers.

Na een korte gezamelijke opwarmingsessie was het rond 15 uur tijd om de kille Noordzee te bestormen.

Sommige doken het koude water in met kleren aan, sommige deden alle kleren uit en doken met de blote borsten de Noordzee in. Lang bleven de meesten echter niet in het water.

Na enkele jenevers, wat hete soep of een kop warme chocolademelk trokken de ijsberen voldaan naar huis. Het nieuwe jaar was weer goed ingezet.

Op het Groot Strand in Oostende is voor de 24e keer de
traditionele nieuwjaarsduik gehouden. 6.000 “ijsberen” trotseerden de
golven van de Noordzee, bij een watertemperatuur van 4 graden.

De ijsberenduik in de Noordzee lokt ook steevast duizenden toeschouwers op
het strand en de zeedijk.

Vlak voor de start om 15 uur begon het
te sneeuwen, wat de al jolige sfeer alleen maar versterkte.

Dit jaar vond de nieuwjaarsduik plaats blij vloed, waardoor er zeer weinig
ruimte was op het strand.

Onder de 6.000 ijsberen bevonden zich
dit jaar ook 16 kandidates voor de Miss Belgiëverkiezing.

Ook VRT-gezicht Saartje Vandendriessche waagde zich aan de Nieuwjaarsduik.

10 deelnemers raakten onderkoeld en werden verzorgd door het Rode Kruis.
Volgens het Rode Kruis hebben de meeste deelnemers zich echter verstandig
gedragen door niet te lang in het water te blijven.


Miss België-kandidates duiken Noordzee in

Ook Saartje Vandendriessche van de Vlaamse Naaktkalender was van de partij.


Na uitstel nu ook afstel voor Belgische nieuwjaarsduik Oostende 2012

De Nieuwjaarsduik in Oostende van 2012 is afgelast. De brandweer, maritieme veiligheidsdiensten en de stad Oostende vinden dat de veiligheid van de deelnemers niet gegarandeerd kan worden omwille van de laatste weersvoorspellingen. De Nieuwjaarsrun gaat wel door.

De Nieuwjaarsduik had oorspronkelijk moeten plaatsvinden op 7 januari 2012. Het slechte weer, met windsnelheden van 6 à 7 beaufort, zorgde er echter voor dat de organisatie het evenement uitstelde tot 21 januari.

"Helaas worden voor morgen nog zwaardere weersomstandigheden voorspeld. De onderstroom en de hoge golven maken het voor een massa van naar schatting 6.000 'nieuwjaarsduikers' te gevaarlijk om de Noordzee in te gaan", luidt het.

De Nieuwjaarsduik is dus definitief afgelast. De volgende editie komt er op zaterdag 5 januari 2013. Inschrijvingen voor de editie van 2012 kunnen automatisch overgezet worden naar 2013.

Op zaterdag 5 januari 2013 is het dus zover. Het gekste evenement van het jaar gaat door op het groot strand van Oostende: de Nieuwjaarsduik!

Na de annulatie van editie 2012 rekenen we deze keer op rustig (en koud) weer en veel deelnemers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten