donderdag 1 januari 2009

Saartje Vandendriessche in badpak in jacuzzi @ Belgische Babes Movies


Omdat Saartje Vandendriessche in de laatste aflevering van Peter Van de Veire live een weddenschap verliest, moest Saartje voor straf de jacuzzi van Peter Live in springen.

Zoals we van Saartje Vandendriessche gewend zijn, trekt ze prompt haar jurkje uit, en springt ze in badpak, ondanks haar zwangere toestand, het warme water in.

'De naaktkalender': achter de coulissen van Saartje Vandendriessche

'Iedereen wil mij uit de kleren zien gaan. Ik kan zelfs naakt op de radio!'

'Mijn haar gaat overeind staan als mensen tegen me zeggen: profiteer er maar van, pak maar alles aan wat ze je aanbieden, want over tien jaar is 't gedaan. Dan zeg ik altijd: wie weet ben ik over tien jaar je báás!' Saartje Vandendriessche geeft zich bloot.

Het is een kille dinsdagochtend. Over de velden achter een willekeurige driegevelwoning te Hove, Antwerpen, hangen lome mistslierten. Terwijl uw verslaggever nog kraakt in zijn voegen, is Saartje Vandendriesssche (33) al klaarwakker, extremely loud and incredibly close: twee uur lang zal zij met haar wijsvinger op de keukentafel hameren om haar antwoorden en opinies kracht bij te zetten. De klaarblijkelijk trouwe viervoeter Fiji (ondersoort: bordercollie) port de verslaggever op gezette tijden in de ribben, als om te zeggen: wél bij de les blijven, makker.

Hoewel Saartje Vandendriesssche het inmiddels tot alomtegenwoordig televisiefenomeen heeft geschopt, herkennen mensen vaak haar hond het eerst, zegt ze, en ze schakelt naadloos over op het schelle stemgeluid van een toevallige passant die een beevee herkent: 'Is dat van 'Vlaanderen Vakantieland'? Ik dacht het al, ik zie het aan de hond!'

De naaktkalender' lijkt me een bedacht idee.

Saartje Vandendriessche «Maar allez! Helemaal niet!»

Jíj hebt het toch niet bedacht?

Saartje Vandendriesssche «Nee hoor, het is een Spaanse format.

»Het is de taak van een openbare omroep om informatie te brengen, en cultuur, en muziek. Maar het is ook de taak van een openbare omroep om entertainment te brengen. Dat doen wij in 'De naaktkalender': op een speelse manier een fotoshoot doen en kijken hoe mensen erop reageren om uit de kleren te gaan. Die onderlinge relaties, die humor, die emoties... Dat is toch relevant? Waarom vind jij 'De naaktkalender' bedacht?»

Omdat je een formule in herkent: een dosis voyeurisme, gemengd met wat goede doelen en overgoten met een scheepslading feelgood.

Saartje Vandendriesssche «Een goed doel is helemaal geen vereiste: die strandvrienden van vorige week wilden gewoon samen op reis met de opbrengst van hun kalender. En feelgood, dat is toch maar een term?

»Trouwens, ik ben het er niet mee eens dat er te veel feelgood op tv is. Ik kijk wel eens naar concurrerende zenders, en dan zie ik mensen die elkaar het leven zuur maken, die roepen en schelden. Dat hoef ik niet altijd te zien. Voor mijn werk bij 'Vlaanderen vakantieland' kom ik héél veel vriendelijke, gastvrije, opgewekte mensen tegen: zo is Vlaanderen, en dat laten we ook zien in 'De naaktkalender'. We hebben een stortvloed aan inschrijvingen gekregen: driehonderdvijftig verenigingen! Nu nóg vragen mensen mij waar ze zich kunnen inschrijven. Je mag mij een tante non noemen, maar ik vond het leuk om met die mensen aan een naaktkalender te werken. Dat hadden mijn vrienden kunnen zijn.»

Geen opmerkingen:

Een reactie posten