vrijdag 25 maart 2011

Hanne Troonbeeckx gezicht digitale kookzender Njam! @ Belgische Babes Movies

VT4-presentatrice Hanne Troonbeeckx is een van de gezichten van de digitale kookzender Njam!. Het station, een initiatief van Studio 100 en Peter Goossens, startte op woensdag 1 december, dat was één dag na de finale van het vtm-programma 'De Beste Hobbykok van Vlaanderen' met... Peter Goossens.
Hanne Troonbeeckx werd aangekondigd als de 'maître' van Njam!. De Belgische Babe zal de uitzendingen aan mekaar praten en meer informatie geven over de koks die in de verschillende programma's te zien zijn. Misschien zal Hanne Troonbeeckx ook nog als assistente in bepaalde programma's te zien zijn. 'Maar de nieuwe Mimi Smith word ik beslist niet', zegt ze. Voor de presentatrice wordt haar job bij Njam! alvast een eerste kennismaking met de chefs die zullen meewerken. Ze is namelijk nog bij geen enkele sterrenchef gaan eten. 'Maar nu ga ik dat zeker doen. Ik kijk enorm uit naar mijn culinaire ronde van Vlaanderen', aldus Hanne Troonbeeckx in Het Nieuwsblad.
Op Njam! zullen, naast Peter Goosens, nog een hele hoop andere topkoks te zien zijn. De medewerking van Roger Van Damme en chocolatier Dominqiue Persoone was al eerder gekend. Maar ondertussen zijn aan het lijstje ook de namen Thierry Theys (restaurant Nuance, Duffel) en Giuseppe Giacomazza van La Botte in Genk toegevoegd.
Njam! startte op woensdag 1 december 2010 op Kanaal 20 van Telenet Digital TV. Analoge kijkers en kijkers van Belgacom kunnen de zender niet ontvangen.
Hanne Troonbeeckx zal de programma's op de zender aankondigen (ze kondigde al een tijdje de promo's aan) en de koks introduceren bij de kijkers. De knappe presentatrice blijft echter ook voor VT4 werken, waar ze momenteel het "Shownieuws" presenteert.
Njam! zendt de klok rond kookprogramma's uit. Chefs die meewerken zijn onder anderen Roger van Damme van Het Gebaar, Johan Segers van 't Fornuis, cocktailspecialist Manuel Wouters en chocolatier Dominique Persoone.
De jongste chef in het rijtje is Thierry Theys, die vorig jaar zijn restaurant Nuance opende en meteen gebombardeerd werd tot Jonge Topchef van 2010 door restaurantgids Gault Millau.
Op 1 december, precies één dag na de finale van 'De beste hobbykok van Vlaanderen' lanceerde Peter Goossens 'Njam!'. Gastvrouw Hanne Troonbeeckx is de maître.
De tv zender TVM maakte eerst wat moeilijkheden, die dachten dat de driesterrenchef van restaurant Hof van Cleve van hen was, zo stond het in het exclusiviteitscontract. Maar intussen hebben alle partijen bijgelegd en is 'Njam!' klaar voor de start. Op 1 december, een woensdag, gaat de eerste culinaire tv zender van Vlaanderen van start.
De meeste koks die programma's gaan maken voor de zender waren al bekend: natuurlijk wordt Peter Goossens zelf hét uithangbord van het culikanaal. Daarnaast zullen oa dessertwonder Roger van Damme en chocoladekoning Dominique Persoone hun kunstjes op 'Njam!' vertonen. In het buitenland werden programma's aangekocht van onder meer Jamie Oliver en Antonio Carluccio.
Later voegden Goossens en studio 100 nog twee nieuwe koks aan het lijstje toe. Thierry Theys (25) van restaurant Nuance in Duffel werd in 2009 door GaultMillau uitgeroepen tot "Jonge chef van 't Jaar" en kreeg vorig jaar 17 op 20. Dit jaar haalde hij zijn eerste Michelinster binnen.
Giuseppe Giacomazza staat samen met zijn vader en echtgenote Inez aan het roer van ristorante La Botte (Genk), dat in 2008 door GaultMillau werd uitgeroepen tot het beste Italiaanse restaurant van België.
De koks weten sinds gisteren dat ze gezelschap krijgen van de zeer charmante Hanne Troonbeeckx (oa al bekend van VT4). Zij wordt het gezicht van 'Njam!'.
Studio 100-baas Gert Verhulst en topkok Peter Goossens hebben Njam gelanceerd, de eerste digitale kookzender van Vlaanderen. Op Njam zullen alleen kookprogramma's te zien zijn. "Terug naar het pure koken", zegt Gert Verhulst.
De laatste jaren zijn er op tv erg veel kookprogramma's, "maar in de meeste van die programma's wordt te weinig gekookt", vindt Verhulst. "Bij ons zal enkel te zien zijn hoe gerechten worden bereid. Terug naar de basis".
Hanne Troonbeeckx wordt het gezicht van de zender, maar de chefs vormen uiteraard de essentie. Peter Goossens en dessertenspecialist Roger van Damme zijn enkele van de koks die meewerken.
"Alles wat we bij Studio 100 doen, is perfect toe te passen op het concept van koken", legt Gert Verhulst uit. "Vergelijk Piet Piraat met Peter Goossens: net zoals Piet Piraat optreedt, zullen onze mensen van Njam ook workshops en demonstraties geven, en ze zijn te zien op afgeleide producten, zoals kookboeken, ingrediënten en keukenapparaten".
Hanne Troonbeeckx is bloedmooi, beroemd en houdt er zoals alle vrouwen van om mooi gekleed door het leven te gaan. Toch volgt de presentatrice van het nieuwe VT4-programma Het Hotel de mode niet op de voet. Integendeel, Hanne Troonbeeckx draagt kleding waarin ze zich goed voelt en meer moet dat voor de blonde schoonheid niet zijn. ‘Ik hoef geen exclusieve stukken van bekende ontwerpers te dragen om me goed te voelen’, aldus Hanne. Een strakke bikini volstaat.
Je bent alweer alomtegenwoordig op het scherm sinds de start van het gloednieuwe programma Het Hotel. Kan je jezelf een beetje uitleven?
Hanne Troonbeeckx: ‘Zeker en vast! Het Hotel is een totaal nieuw concept. Bovendien is het idee voor het programma van eigen bodem. Dat maakt het nog leuker. De ploeg moest helemaal van nul beginnen en kon niet terugvallen op bestaande scenario’s aangezien het programma niet werd aangekocht in het buitenland. Het is leuk de deelnemende duo’s te zien strijden voor hun ultieme droom.
Elk duo vult hun droom, een eigen hotel uitbaten, in op hun manier. En er komt heel wat bij kijken, want een hotel runnen bestaat uit vele facetten. Receptie, de housekeeping, de reservaties, de inrichting… het is een boeiend gegeven om een televisieprogramma rond te bouwen. Het is ook leuk om samen met Hans Otten te presenteren.’

In hoeverre gaat de vergelijking met het VTM-programma mijn Restaurant op?
Hanne Troonbeeckx: ‘Het concept zit anders elkaar. In Mijn Restaurant strijden de deelnemers in verschillende steden voor hun droom. Bij Het Hotel draait alles rond één gebouw waarin de duo’s zich moeten bewijzen. Soms moeten ze samenwerken voor opdrachten, maar soms zijn de opdrachten ook individueel. Zo moeten de kandidaten elk bijvoorbeeld een kamer inrichten en er gasten ontvangen. We hebben de kandidaten echt voor de leeuwen gegooid.
Sommige mensen hebben ervaring in de horeca, anderen dan weer niet. Zo heeft één van de oudste deelnemers bijzonder veel ervaring in een hotel aangezien hij opgroeide in een hotel. Andere kandidaten hebben dan weer helemaal geen ervaring, maar proberen dat goed te maken door hun motivatie.’

Mogen de winnaars het hotel houden en verder uitbaten na de reeks?
Hanne Troonbeeckx: ‘Het programma loopt tot half mei en dan weet Vlaanderen wie de eerste reeks van Het Hotel heeft gewonnen. We spelen trouwens heel kort op de bal, want er zit amper een week tussen de opnames en de uitzendingen. Na de afvalrace zal één duo overblijven en zij mogen het hotel de rest van het jaar verder uitbouwen. Bovendien krijgen ze als winnaar een aardig startkapitaal dat ze kunnen gebruiken om het hotel eventueel over te nemen.’
Het hotel bevindt zich in Westende aan de kust. Een bewuste keuze?
Hanne Troonbeeckx: ‘Eigenlijk is het allemaal toeval. We waren destijds op zoek naar een gebouw voor The Block. Tijdens die zoektocht viel dit pand ons op, maar het bleek niet geschikt voor The Block. Het oude klassieke gebouw bleef echter in onze achterhoofden hangen, want er was best wel iets mee te doen. Bijgevolg hebben we een concept voor een televisieprogramma bedacht in functie van het pand. Op het einde van de reeks zal het gebouw een totale make-over hebben ondergaan. Het zal een luxueus designhotel worden dat met elke aflevering meer vorm zal krijgen.’

We zijn ondertussen enkele afleveringen ver. Hoe zit het met de kijkcijfers?
Hanne Troonbeeckx: ‘De kijkcijfers vallen enorm goed mee. VT4 is alvast tevreden. De tweede aflevering kende meteen al een stijging en naarmate de kijker de deelnemers beter zal leren kennen, hopen we dat de kijkcijfers beetje bij beetje nog beter worden. De start was alvast geslaagd. Het is dan ook een origineel concept waarin de kijker kan meeleven met de deelnemers.’

Even iets anders. Het Nieuws staat deze maand in teken van mode. Ben jij modebewust?
Hanne Troonbeeckx: ‘Ik vind mijn kleding belangrijk. Ik zal bijvoorbeeld nooit de deur uitgaan in kleding waarin ik me niet goed voel. In die zin ben ik modebewust, maar het is niet zo dat ik in de boekjes ga zoeken naar de laatste nieuwe trends. Als ik ga shoppen dan koop ik de kleding die ik leuk vind. Het is dus niet zo dat ik bewust op zoek ga naar de modekleur van het seizoen. Ik veronderstel trouwens dat het aanbod van de kledingzaken wel gelinkt is aan de modetrends. Eigenlijk ga ik vooral op mijn eigen gevoel af als ik kleding koop. Als ik bijvoorbeeld een jeans met scheuren leuk vind dan zeg ik ‘yes’, mode of geen mode.’
Heb je een lievelingsontwerper?
Hanne Troonbeeckx: ‘Ik moet bekennen dat ik niet op de hoogte ben van de activiteiten van ontwerpers. Natuurlijk ken ik zoals iedereen de namen van de grote modehuizen, maar ik zou bijvoorbeeld niet kunnen zeggen welke ontwerpers in ons land goed bezig zijn. Een naam die ik wel ken is Marlies Dekkers. Zij ontwerpt ‘super’ ondergoed, maar is dat wel een Vlaamse? Ik denk het niet. Je zal me alvast niet snel zien in exclusieve kledingstukken van bekende ontwerpers.
Die kledingstukken zijn simpelweg te duur en vaak niet echt draagbaar in het gewone dagdagelijkse leven.’

Voorlopig heb je je handen vol met Het Hotel. Staan er daarna nog grote projecten op het programma?
Hanne Troonbeeckx: ‘Het is momenteel inderdaad druk genoeg met de opnames van Het Hotel. Tot mei is mijn agenda dus behoorlijk vol geboekt. Daarna wil ik even tot rust komen. Samen met mijn vriend (Koen Buysse van Zornik) trek ik voor drie weken naar Amerika. We hebben daar een auto gehuurd en willen op die manier genieten. Na die vakantie zal het opnieuw druk worden, want dan kom ik voor VT4 terecht in de verbouwingen voor het programma The Block. Verder blijf ik natuurlijk ook omroepster bij VT4. En ik presenteer op het kookkanaal Njam. Nee, ik zal me zeker niet vervelen.’

dinsdag 22 maart 2011

Lien van de Kelder: de vrijscene in Zone Stad waar heel Vlaanderen op wachtte @ Belgische Babes Movies

Menig man (en misschien enkele vrouwen) hebben er lang op zitten wachten, maar uiteindelijk gaat het dan toch gebeuren: Lien Van de Kelder gaat uit de kleren, en dat in het vierde seizoen van de politiereeks ‘Zone stad’.

De Belgische actrice die vooral bekend raakte van haar rol in de soap ‘Thuis’ is de hottest babe van België.
Het was dan ook geen verrassing dat Lien Van de Kelder bij Humo’s Pop Poll Deluxe vorig jaar de medaille kreeg van persoon die je wel eens uit de kleren wou zien gaan.

Uiteindelijk ging ze dan ook bloot voor een vol sportpaleis .

In het vierde seizoen van ‘Zone stad’ speelt Lien Van de Kelder Fien en zal ze naakt in een bedscène te zien zijn.
De eerste seks scène is al ingeblikt. Wie haar tegenspeler is tijdens de naakt scène, en of Lien nog vaker bloot te zien is in Zone Stad, is nog niet bekend.

Lien Van de Kelder: "Laat Erika Van Tielen en Natalie Meskens maar sexy babes zijn"
Lien Van de Kelder stond jarenlang bekend als de babe met brains. Maar nu lijkt de media-aandacht wat geluwd. "Populariteit is relatief."
"Ik zal me niet langer bloot in een publieke sauna vertonen, maar verder heb ik niet veel last van mijn bekendheid. Ik vraag me bovendien af hoe waarheidsgetrouw die enquêtes zijn waarin je als babe wordt aangedragen. Ik ben er zeker van dat Nathalie Meskens en Erika Van Tielen hoger scoren nu. Populariteit is relatief en slechts tijdelijk. Ik vind het vooral lachwekkend", vertelt Lien Van de Kelder tegen Dag Allemaal.
"Het is een spel dat door anderen wordt bepaald. Laat Nathalie Meskens en Erika Van Tielen nu maar eens de plaats van sexy babe invullen. Ik zie dat de mannenbladen hun pijlen nu richten op hen, en daar ben ik niet rouwig om."
Pittige verhaallijnen, meeslepende plotwendingen en een beeldtaal die vooruitloopt op vele andere Vlaamse reeksen (we citeren driewerf de perstekst): wat wil een mens nog meer van een zesde seizoen 'Zone stad'? O ja, even vergeten: een naaktscène van Lien Van de Kelder natuurlijk.
Lien Van de Kelder «Er zitten véél naaktscènes in dit zesde seizoen (lacht).»
Maar ook eentje van jou?
Lien Van de Kelder «Hmmm. Er wordt wel één en ander gesuggereerd, laat ik het zo zeggen.»
Vertel: waar waren we ook alweer gebleven?
Lien Van de Kelder «Op het einde van het vorig seizoen had mijn personage een relatie met Brick - Geert Van Rampelberg. Ze raakte zwanger, maar als gevolg van een gevecht kreeg ze een miskraam. In de eerste aflevering van dit nieuwe seizoen zal blijken dat ze niet bij de pakken wil blijven neerzitten, maar de rug recht en doorgaat met haar leven. Ze trekt een stoere façade op, met een coole zonnebril en dito vestje en kortgeknipt, zwartgeverfd haar, maar na een tijdje blijkt dat ze zich vanbinnen nog altijd heel gekwetst voelt.
»Afijn, vervolgens begint ze aan een studie profiling. Ze schrijft ze een thesis over Maarten De Rijck, alias De Keldermoordenaar, die wordt gespeeld door Koen De Graeve. Die moet ze geregeld gaan interviewen in de bak, een beetje zoals in 'Silence of the Lambs'. Heel tof, om tegenover een acteur als Koen De Graeve te mogen spelen. Soms zit ik met zoveel bewondering naar 'm te kijken dat ik bijna vergeet wanneer het mijn beurt is om tekst op te zeggen (lacht). Ik steek echt wel wat van hem op.»
Ik las dat je sinds enige tijd ook privéacteerlessen krijgt van theateractrice Camilia Blereau. Wat moet ik me daarbij voorstellen?

Lien Van de Kelder «'t Zijn meer brainstormsessies dan lessen, in feite. Om de paar weken gaan we met ons tweetjes op restaurant, en dan vertellen we elkaar hoe we een bepaalde rol zien in een scenario dat we vooraf allebei gelezen hebben. Heel verrijkend is dat, om te zien vanuit hoeveel invalshoeken je een personage kan benaderen.»
Betaal je ervoor?
Lien Van de Kelder «Zeg, daar antwoord ik niet op, hoor!»
 Oké dan, dit nog. Bij de opnames van vorig seizoen moesten twee van jullie stuntmannen met gillende sirenes worden afgevoerd: eentje was verkeerd neergekomen toen hij met een motor over een haag was gesprongen, de ander had vuur gevat na een misgelopen ontploffing. Liep het deze keer opnieuw zo'n vaart?
Lien Van de Kelder «Gelukkig niet. Zelf heb ik bij de opnames van de eerste aflevering wel een spierscheur opgelopen. Ik kon echt niet meer lopen: de scenaristen hebben een achtervolgingsscène in de Delhaize ter plekke moeten herschrijven.»
 Hoe hebben ze dat opgelost?
Lien Van de Kelder «Ze hebben de slechteriken er rap eentje voor de deur laten neerschieten, zodat ik die mens kon verzorgen. Slim bekeken, hè?»