donderdag 25 maart 2010

Erika van Tielen Humo's Pop Poll de Luxe: wie zou u het liefst naakt uit de kleren zien gaan? tetten @ Belgische Babes MoviesErika van Tielen winnares van de Humo's Pop Poll de Luxe award: wie zou u het liefst naakt uit de kleren zien gaan?

Afgelopen zondag werd in het Sportpaleis in Antwerpen de Humo Pop Poll gehouden en tijdens deze avond werden de beste en slechtste producties op het gebied muziek, literatuur, film, media en politiek gekozen.

Het hoogtepunt van de avond was een filmpje waarin kabouter Wesley en het debiele ei Jos op bezoek gingen bij de Belgische roodharige chick en Belgische babe Erika van Tielen om haar tetten te fotograferen. En dat filmpje zit eigenlijk best grappig in elkaar.

Het filmpje ging ongeveer zo:
Kabouter Wesley en Jos het debiele ei: Wij komen Uw tetten fotograferen
Wij zijn eigenlijk gestuurd door Guy Mortier van Humo, voor de Pop Poll.
We komen Uw tetten fotograferen, Uw tetten zeg ik U!

Erika van Tielen: Dan bel ik even Guy Mortier of het ok is.

Het debiele ei Jos heeft de telefoon van Guy Mortier gestolen, en doet alsof hij Guy Mortier is: Ja Ja Erika, Ge moogt onmiddellijk Uw tetten laten zien.

Erika van Tielen dan weer tegen Kabouter Wesley en het debiele ei Jos: het is goed, zal ik naakt in de slaapkamer gaan liggen?

Zo gezegd zo gedaan, nadat Erika van Tielen al een uur naakt op bed ligt en kabouter Wesley en Jos het debiele ei een uur lang foto's van de borsten van Erika hebben genomen, fietsend over de tetten, likken aan de tepels, sterretjes tatoeëren, en wat nog niet meer uithalen met de borsten van Erika van Tielen, zit de fotoshoot erop.

Nadat kabouter Wesley en Jos het debiele ei Erika bedankt hebben voor het laten zien van haar blote tetten voor Humo, vertrekken ze. Net als Erika het bed opmaakt in de slaapkamer, staat de echte afvaardiging van Humo, in de persoon van komiek Philippe Geubels, voor de deur, met de medaille voor de categorie van Humo's Pop Poll de Luxe: wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?

Kabouter Wesley en Jos het debiele ei bellen op dat moment alweer aan bij hun volgende slachtoffer, Evy Gruyaert.

Grote kans dus dat Evy Gruyaert volgend jaar haar tetten laat zien op Humo's Pop Poll de Luxe voor de award 'wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?'

Eerder waren babes als Lien van de Kelder, Hanne Troonbeeckx, Geena Lisa en Sabine Hagedoren al de klos.

Erika Van Tielen:'Mannen die mij direct geweldig vinden: wat stelt dat voor?'

Erika Van Tielen (26) is blij dat het beeld dat mensen van haar hebben eindelijk een beetje begint samen te vallen met wie ze écht is. Alles valt nu mooi op zijn plaats bij haar, zegt ze - daarvan was u afgelopen zondag op de Pop Poll in alle opzichten getuige.

Ze is een kloppende maar vreemde combinatie van tegenstrijdigheden. Ze is fijn en knuffelbaar, maar toch houdt een muur van onverzettelijkheid je tegen om in haar buurt te komen. Ze poseert met overgave in vol ornaat maar zweert bij rede en controle - haar sokken zitten verkeerd om en moeten nog voor ons gesprek worden gekeerd. Waar gaat haar hart naar uit, vraag je je al snel af. En: haar ster die nu zo rijst, en die negenduizend huwelijksaanzoeken op internet, is dat waar ze ooit van droomde?

Enkele quotes van Erika Van Tielen:

«Ik heb voor Ketnet gewerkt, achter de schermen voor productiehuizen, ik heb omgeroepen voor vtm, ben terug naar de VRT gegaan om 'Vlaanderen Vakantieland' te doen, ben ondertussen bij Q-Music radio beginnen te maken, doe dat nu ook bij Studio Brussel... Ik heb veel mooie reizen gemaakt, veel leuke mensen ontmoet. Ik moet echt af en toe in mijn wang knijpen van: this is really happening. Ik werk nu samen met mensen die ik een paar jaar geleden - niet verafgoodde, dat zeker niet, maar toch bewonderde om wat ze doen. Dat geeft toch voldoening.»

Erika Van Tielen: «Bij vtm zagen ze in mij een Dina Tersago, terwijl ik me meer voel als een Roos Van Acker. Ik ben iemand die op reis gaat met een rugzak, haar plan trekt, van muziek houdt en naar concerten gaat. Maar alles is perceptie en als mensen niet willen zien hoe ik ben, dan houdt het op. Ik ga geen dingen tegen mijn natuur doen.»

Erika Van Tielen: «Eigenlijk heb ik nu pas het gevoel dat het beeld dat mensen van me hebben begint samen te vallen met wie ik ben. Je hebt zo snel een imago. Ik doe mee aan 'De slimste mens' en plots ben ik De Slimme, terwijl ik niet meer of minder weet dan een paar maanden geleden. En toch dachten mensen tot dan: 'Ja, het is wel een schoon kind, maar verder...' En nu ik de Rock Rally presenteer, ben ik opeens de rockchick en heb ik een stoerder imago, terwijl ik al járen naar concerten ga en met muziek bezig ben, en intussen toch ook al anderhalf jaar voor StuBru werk. Ik ben blij dat alles nu een beetje op zijn plaats valt.»

Erika Van Tielen: «Ik vind het altijd raar om mensen te zien die in hun dorp of in hun kringetje blijven hangen. Ik wil zoveel mogelijk werelden zien, zoveel mogelijk mensen ontmoeten en zien hoe die denken en leven. En ik denk dat er dan inderdaad een moment komt dat je weet: zo zijn de mensen, en zo is de wereld, en dat je daardoor met meer rust in het leven staat. Een beetje onrust houdt je alert, maar ik hoop wel een vorm van rust te vinden. Ooit.»

Erika Van Tielen: «Ik heb eigenlijk altijd het gevoel gehad dat ik een paar jaar voor was op de rest, puur qua manier van denken. Ik was vooral méér aan het denken dan de anderen. Ik piekerde ook veel: 'Pas ik wel in de wereld, of is er iets mis met mij?' Want dat heb ik lang gedacht: 'Het zal wel aan mij liggen. Wat is er toch mis met mij!' »

Wie gisteravond niet op het podium stond in het Antwerpse Sportpaleis, kan zich maar beter zorgen maken. Iedereen wiens ster het voorbije jaar gloeide, kreeg tijdens Humo's Pop Poll De Luxe een medaille om de nek. Van 'politicus van het jaar' Herman Van Rompuy tot 'beste groep' Absynthe Minded.

Vlaanderen is duidelijk dol op Absynthe Minded. Na de MIA's zijn de Gentse rockers met drie medailles én de grote finale in een net niet uitverkocht Sportpaleis ook de grote winnaars van de Pop Poll. Maar als naar goede gewoonte kreeg de jaarlijkse hoogmis van Humo half rockend Vlaanderen op bezoek en dus kwamen ook Daan (beste Belgische zanger) en Lady Lynn (beste Belgische zangeres) hun medaille afhalen in ruil voor een miniconcertje, terwijl Mintzkov, The Van Jets, Flip Kowlier en Admiral Freebee net zozeer de ziel uit hun lijf zongen zonder dat ze iets hadden gewonnen.

Dat deed ook Bent Van Looy, die met Das Pop de avond inzette en de eerste handen op elkaar kreeg. Van Looy keerde halverwege nog even terug op het podium voor een van de meest hilarische momenten van de avond: een duet met Erik Van Looy, winnaar van de medaille als beste Vlaamse tv-figuur. Van Looy haalde zijn gouden plak af verkleed als Bent Van Looy, inclusief blonde pruik, en liet zich niet tegenhouden door enkele foute noten in zijn song van I've got you, Bent.

Het publiek smulde van de gag, want naar Humo's Pop Poll ga je niet alleen voor de muziek, maar ook om als stoute jongens onder elkaar eens stevig op je dijen te kletsen. Dat lukte gisteravond bij de meest onverwachte prijswinnaars. Neem nu Herman Van Rompuy, onze president van Europa die zijn medaille van 'politicus van het jaar' persoonlijk kwam afhalen. Zinspelend op de grijze muissneer die hij van een Brits Europarlementslid moet incasseren, plaagde presentator en Humo-opperceremoniemeester Guy Mortier: 'We hebben uw bodyguards weten te verschalken door een plank met een grijze pruik in de gang te plaatsen', waarop Van Rompuy gevat repliceerde van: 'O, ik dacht dat u het was. U bent toch zo grijs als ik?' Erika Van Tielen kreeg dan weer de ondeugende prijs voor 'wie zou u het liefst uit de kleren zien gaan?'

Ook aan de medaille van het beste buitenlandse tv-programma zat een aardig staartje. Niemand minder dan The Stig himself kwam de prijs voor Top Gear in ontvangst nemen, maar toen co-presentator Philippe Geubels begon te scanderen van 'Helm moet af', voelde je bui al hangen: van onder de helm van The Stig kwam Helmut Lotti vandaan, goed voor een Gents nummertje over zijn roze cabrio.

Blote StuBru'ers
Filmpjes zijn ook altijd leuk om de lachers op je hand te krijgen en dus zagen we hoe de voltallige StuBruredactie zich onder leiding van Tomas De Soete in haar blootje zette. Tot bleek dat ze niet de medaille voor 'wie wil u uit de kleren zien gaan', deze was voor Erika Van Tielen, hadden gewonnen, maar wel die als beste radiostation. Zaten ze mooi voor niks naakt in de radio studio.

Ook Matthijs van Nieuwkerk profiteerde van beelden uit zijn programma, De Wereld draait door. Onder meer dankzij het hilarische befnummertje van Herman Brusselmans onttroonde hij na 13 jaar Paul de Leeuw als beste buitenlandse tv-figuur. Brusselmans zelf kreeg de prijs voor het beste boek en vijf mensen op het middenplein kregen Mijn haar is lang zelfs naar hun kop geslingerd.

Hadden we bij Absynthe Minded een MIA-déjà-vu, dan zorgde het beste tv-programma van het jaar voor een vergelijkbaar gevoel. Van Vlees en Bloed viel met zijn gat in de boter, net als acteur Koen De Graeve, die ook al het mooie weer maakte in De helaasheid der dingen, de film die het Humopubliek in 2009 aan het hart drukte.

Wie er gisteravond niet bij kon zijn, wegens enkele verplichtingen, was Barack Obama, nochtans de man van het jaar. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman verdween dan maar in de coulissen met de medaille met de boodschap dat voor zijn president de Nobelprijs vanaf nu zijn tweede belangrijkste onderscheiding is.

Het weekblad Humo presenteert deze week Erika Van Tielen. Presenteren is het juiste woord, want Erika Van Tielen staat (en zit vooral) naakt in het blad.

Alleen was iemand tijdens de sexy fotoshoot blijkbaar vergeten de verwarming aan te zetten, want het arme kind Erika Van Tielen moet zichzelf doorlopend warm houden met handen en armen voor haar borsten. Op andere foto's vouwt ze zich dan weer helemaal op, om zo weinig mogelijk lichaamswarmte verloren te laten gaan.

De volgende keer zou Erika Van Tielen beter weer gewoon kleren aandoen voor een fotosessie om geen kou te vatten. Of een bikini of badpak als voor de badpakkenspecial in P-Magazine. Tenzij de fotoshoot een metafoor was natuurlijk. Want het is zo'n Humo-interview waarin de journalist Erika Van Tielen werkelijk de kleren van het lijf vraagt.

Alles moet Humo weten. 'Je werd vaak gepest op school? Zitten je hersenen je soms niet in de weg? Zet jij soms de eerste stap? Wat gebeurt er als jij je smijt? Is de kans groot dat mannen jou afwijzen? Ben jij op zoek naar een vaderfiguur? Kun je koken? Sokken oprapen, zou je dat doen?'

Wat mij vooral verbaast, is dat mensen op die vragen willen antwoorden. Dat Erika Van Tielen Humo niet met zijn klikken en klakken buitensmijt maar braaf al die vragen serieus neemt.

Zelfs wanneer, vlak naast de naaktfoto's dus, de vraag staat: 'Wat zou een man aan jou kunnen hebben?'

Elk jaar houdt het weekblad Humo een populariteitspoll onder zijn lezers. Zondagavond werden de winnaars in het Antwerpse Sportpaleis gelauwerd. Rockband Absynthe Minded kaapte maar liefst drie prijzen weg. Ze wonnen de medailles voor 'Beste Belgische groep', 'Beste cd' en 'Beste single'.
Herman Van Rompuy werd verkozen tot 'Politicus van het jaar'. "Ik ben eindelijk populair geworden", besloot de man.
Ook Studio Brussel bleek geliefd te zijn. De radiozender mocht, net als Absynthe Minded, drie prijzen op zijn naam schrijven. Ze werden uitgeroepen tot 'Beste zender' en maakte met Music For Life het 'Beste radioprogramma'. Ook kreeg Stubru-presentator Tomas De Soete een onderscheiding voor 'Bekwaamste radiomaker'.
De uitreiking werd gepresenteerd door Humo-frontman Guy Mortier en komiek Philippe Geubels. Deze laatste mocht ook een medaille in ontvangst nemen. De Humo-lezers verkozen hem in de categorie 'Wie heeft u het meest doen lachen'.

Prijzen:
Beste tv-station: Canvas
Beste tv-programma: Zonde van de Zendtijd
Beste website: Facebook
Bekwaamste Belgische tv-figuur: Erik Van Looy
Bekwaamste buitenlandse tv-figuur: Matthijs Van Nieuwkerk
Beste boek: Mijn Haar is Lang (Herman Brusselmans)
Man van het jaar: Barack Obama
Vrouw van het jaar: Kim Clijsters
Beste zangeres (internationaal): Lily Allen
Beste zanger (internationaal): Chris Martin
Beste groep (internationaal): Kings of Leon
Beste single (internationaal): 'Papillon' (Editors)
Beste CD (internationaal): 'It's not me, it's you' (Lily Allen)
Beste popconcert: Rock Werchter
Beste Belgische zanger: Daan
Beste Belgische zangeres: Lady Linn
Beste tekenaar: Jonas Geirnaert
Beste actrice (nationaal): Sien Eggers
Beste acteur (nationaal): Koen De Graeve
Beste actrice (internationaal): Audrey Tatou
Beste acteur (internationaal): Johnny Depp
Beste film: De Helaasheid der Dingen
Beste Belgische tv-programma: Van Vlees en Bloed
Sportfiguur van het jaar: Usain Bolt
Spannendste sportprestatie? Tom Boonen (Parijs-Roubaix)
Wie zou u het liefst uit de kleren willen zien gaan? Erika Van Tielen

Na 32 overwinningen op een rij, is Kamagurka niet langer de populairste tekenaar volgens Humo's Pop Poll.
Consternatie in het Sportpaleis zondagavond bij de uitreiking van Humo's Pop Poll, de jaarlijkse verkiezingen van de populairste personen, rockbands, tv-programma's enzovoort. Het onvoorstelbare gebeurde toen Kamagurka van zijn voetstuk viel in de categorie 'beste tekenaar'. Humo's huistekenaar, een icoon van de absurde humor in Vlaanderen en Nederland, had al sinds 1978 een abonnement op de titel 'beste tekenaar'. Hij moet die nu afstaan aan Jonas Geirnaert.
De geestelijke vader van kabouter Wesley was verrast toen hij enkele weken geleden op de hoogte gebracht werd, en maakte meteen een filmpje met Erika Van Tielen. 'Kamagurka is ook voor mij een icoon. Niet alleen als tekenaar, maar als baanbreker van de absurde humor in het algemeen. Wat hij op tv deed met humorprogramma's als Lava, heeft mij ook enorm beïnvloed.'
Geirnaert vindt zichzelf niet eens een échte tekenaar. 'Het is mijn hoofdberoep niet. Ik ben als lid van de Neveneffecten een tv-maker. Kabouter Wesley is niet meer dan een tussendoorjob.'
Als bedankje had Geirnaert in het Sportpaleis een filmpje bij dat hij De teloorgang van de esthetische waarden in de vroege 21ste eeuw noemde. 'Ik toonde enkele meesterwerken uit de kunstgeschiedenis, zoals een bijzonder fraaie neushoorn van de hand van Albrecht Dürer, en zette daar mijn knullige neushoorn naast. Ik hoop zo bewezen te hebben dat ik niet echt de beste tekenaar ben.'
In een interview in deze krant zei Geirnaert onlangs dat hij geen zin had in herhaling te vallen met kabouter Wesley. En daar blijft hij bij, ook na deze titel. De avonturen van de driftige vuilbekkende kabouter stopten vorig jaar in Humo na 27 afleveringen van één pagina, en de geanimeerde versie loopt nu op Man bijt hond. 'Ik moet nog tien extra avonturen tekenen, omdat een seizoen Man bijt hond 37 afleveringen duurt. Nu ik die toch moest bedenken, verschijnen die nieuwe verhalen uiteraard ook weer in Humo. Maar daarna is het voor onbepaalde tijd gedaan met Wesley. Ik ben aan het brainstormen voor een nieuw programma met Neveneffecten en dat slorpt al mijn energie op.'
Er vielen op de Pop Poll nog twee grote verrassingen te noteren: Herman Van Rompuy (een tjeef, in Humo!) werd politicus van het jaar en Matthijs Van Nieuwkerk (De wereld draait door) stootte na dertien jaar zijn Vara-collega Paul De Leeuw van de troon als beste buitenlandse tv-figuur.

vrijdag 19 maart 2010

Veronique de Kock, Katja Retsin 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren' @ Belgische Babes Movies
Veronique de Kock en Katja Retsin presenteren de Rode Loper voor de 'Nacht van de Vlaamse Televisiesterren'.

Op zaterdag 6 maart vindt in de Ethias Arena in Hasselt de derde editie van 'De nacht van de Vlaamse Televisiesterren' plaats. Tijdens een grote liveshow worden de beste tv-programma's en tv-figuren van 2009 bekroond. De uitreikingsceremonie zie je live op Eén. Het wordt opnieuw een groots tv-gala met dit jaar dertien trofeeën en winnaars. Alle grote namen uit de Vlaamse televisiewereld zullen aanwezig zijn.

Tijdens de live-uitzending kan jij stemmen voor het populairste programma. De genomineerden zijn: 'Code 37', 'De pappenheimers', 'De slimste mens ter wereld', 'Van vlees en bloed'.

Ook dit jaar nemen nieuwsankers Cathérine Moerkerke en Wim De Vilder de presentatie voor hun rekening. Tijdens de eerste twee edities hebben ze al bewezen dat ze niet alleen de geknipte presentatoren voor een stijlvol gala waren maar dat ze ook wonderwel bij elkaar passen. Het raakvlak tussen hen is groot, de wederzijdse sympathie ook. Kortom: de perfecte gastheer en gastvrouw op het podium.

Alle topfragmenten van 2009 komen aan bod. En dat zijn niet alleen de genomineerde figuren of programma’s. We blikken tijdens de uitzending terug op de meest grappige en spraakmakende momenten. Hilarisch, emotioneel, treffend en altijd beklijvend. Wat iedereen is bijgebleven en wat iedereen wil terugzien.

Omdat niemand de aankomst wil missen van alle grote namen uit de Vlaamse televisiewereld, zendt Eén na het journaal van 19u, een pre-show uit. De presentatie van 'De nacht van de Vlaamse Televisiesterren: De rode loper' ligt dit jaar in de handen van Véronique De Kock en Katja Retsin.

Katja Retsin interviewt de Vlaamse celebs op haar natuurlijke habitat, de rode loper. Wat ze die avond dragen en met wie ze gekomen zijn, kom je van Katja te weten. Véronique De Kock wacht bekend Vlaanderen binnen op en polst naar de grootste kanshebbers van de avond. Ook blikt ze met tv-makers, acteurs en actrices terug op de leukste tv-fragmenten en alles wat hen van het tv-jaar 2009 zal bijblijven.

Véronique De Kock (Antwerpen, 3 april 1977) is een Vlaams presentatrice en model.

In 1994 wordt Véronique verkozen tot Miss Vlaanderen. Op 18-jarige leeftijd wordt Véronique De Kock tot Miss België 1995 gekroond. Ze valt in de finale op door haar schoonheid (vooral haar reeënogen spreken tot de verbeelding) en door haar ietwat valse vertolking van Without you, origineel gezongen door Mariah Carey.

Bij de Miss World-verkiezing in 1995 werd ze dertiende. In 1996 doet ze nog beter op de Miss Universe-verkiezing: hier wordt ze elfde.

Met deze prestaties staat ze geboekstaafd als één van de mooiste ex-missen die België kent.

Sinds 2000 is Véronique De Kock organisatrice van Miss Antwerpen. Onder andere Ellen Petri, Ann Van Elsen en Dina Tersago waren haar poulains.

Het maakt dat Miss Antwerpen altijd een geduchte kandidate is tijdens de verkiezing van Miss België. Véronique maakte er echter geen geheim van dat ze ooit graag ook de verkiezing van Miss België wilde organiseren. Dit is niet gelukt.

Nog in haar missenjaar wordt Véronique De Kock omroepster bij KanaalTwee. Ze deed ook wat radiowerk voor Radio Contact.

In 2002 maakt Véronique de overstap naar VT4. Daar werd ze één van de vaste omroepsters, wat ze nog steeds doet. Bij VT4 mocht ze verschillende tv-programma's presenteren, waaronder Undercover Lover in 2006 en in 2007 en Temptation Island in 2007. In 2006 deed ze ook mee aan het programma Let's Dance, waar ze als winnares uit de bus kwam.

Eind 2007 brengt Véronique De Kock de cd-rom Let's go dancing uit, waarop ze instructies geeft om te leren dansen.

Naast haar tv-werk doet ze nog verschillende andere presentaties, zoals de finale van Miss Belgian Beauty, de live finale show van Miss België in 2007 en de Diamond Awards.

In het najaar van 2008 neemt Véronique De Kock de presentatie van de buitenlandse reportages in Huizenjacht voor haar rekening.

In 2009 presenteert ze opnieuw Temptation Island. Dit keer zijn de deelnemers enkel Vlamingen. Ook presenteert ze opnieuw de buitenlandse reportages in Huizenjacht.

In 2010 vormt Véronique De Kock samen met Gerard Joling het presentatieduo voor het programma Move Like Michael Jackson

Véronique was, toen ze 15 was, een veelgevraagd sexy model in Parijs en Düsseldorf, en nu is ze, hoewel ze in 2007 30 werd, nog steeds een veelgevraagd model. Ze sierde verschillende malen de covers van bladen als P-Magazine (19 keer), Ché en Maxim en is het gezicht van verschillende luxe-merken.

Ze stond op de cover het eerste nummer van P-Magazine, en op de cover van het feestnummer ter gelegenheid van 10 jaar P-Magazine. In 2008 deed ze opnieuw de badpakkenspecial van P-Magazine. In 2009 wordt ze het gezicht van het sportmerk Ellesse.

Véronique De Kock stond elk jaar op de Showbizzkalender, onder andere één keer toen ze zwanger was.

Van 1998 tot 2001 was Véronique te zien als Jolien, de secretaresse van Van Den Bossche Electronics, in de VTM-soap Familie.

Véronique waagde zich ook aan een korstondige zangcarrière. In '99 maakte ze deel uit van de P Diva's, een groep bestaande uit bekende Vlaamse babes die covers brachten van bekende hits uit de jaren zeventig en '80. Met de diva's releasete ze de single Love Machine en het album Pillow Talk And Other Bedtime Stories.

Het album werd een bescheiden succes, maar de groep werd snel opgedoekt. In 2000 bracht ze solo ook de single Bring Back Yesterday uit, maar die kon geen potten breken. Volgens Véronique De Kock kwam dit vooral omdat het nummer nooit gedraaid werd op de radio.

Véronique De Kock kreeg op 30 januari 2005 een zoontje, genaamd Sébastien, met haar grote liefde Frank Slaets. Deze relatie kende een breuk, onder andere door de enorme externe druk (media, rechtszaak, enz.).

Er is heel wat te doen geweest rond de vermeende borstvergroting van Véronique. Toen het gerucht daarover verspreid werd, confronteerde Bruno Wyndaele haar met die roddel in De Laatste Show.

Véronique ontkende heftig. Ze heeft in het programma Mediamadammen zelfs een mammografie van haar borsten ondernomen om te bewijzen dat ze geen borstvergroting had laten doen. Later kwam ze in De Laatste Show de topless foto's toelichten die in Saint-Tropez van haar werden gemaakt. Daar was duidelijk op te zien dat Véronique geen borstvergroting had ondergaan.

In 2007 lekken er naaktfoto's van Véronique De Kock op het internet. Wanneer TV Familie deze naakt foto's publiceert, daagt Véronique het tijdschrijft voor de rechtbank. Omdat deze naaktfoto's werden gepubliceerd zonder haar medeweten, eist Véronique De Kock een voorlopige schadevergoeding van 95.000 euro. Ondertussen heeft het blad een minnelijke schikking voorgesteld.

Al je helden op één pagina opsommen: voor Katja Retsin (37) is het bijna onmogelijk. Liever kreeg ze zes pagina's ter beschikking. Toch heeft Katja twee uitgesproken favorieten: ‘Drop mij maar met Johnny Depp of Benicio Del Toro op een eiland.' Luk Alloo
Waren de onvermijdelijke Madonna en Michael Jackson je allereerste helden?

Katja Retsin: ‘Ja, maar ook George Michael. Ik was ook compleet weg van de films Pretty woman, Flashdance, Dirty dancing, Fame, Grease, Saturday night fever en Staying alive. Bovendien was ik verslaafd aan tennis. John McEnroe, Mats Wilander, Boris Becker, Andre Agassi, Steffi Graf, Gabriela Sabatini, Martina Navratilova en Chris Evert waren mijn absolute helden. Zelf kwam ik niet aan tennis toe, ik haatte namelijk lopen. Mijn pa, die zelf geen onverdienstelijke tennisspeler was, werd echt wanhopig. Waarom wil mijn dochter niet tennissen?'

Heb je als kind veel helden nagespeeld?
Katja Retsin: ‘Ja hoor! Samen met mijn jongere broer speelden we de series MacGyver,The Dukes of Hazzard, CHiPs, Starsky & Hutch, The A-team, Battlestar Galactica en Star trek na. Later had ik wel ontzag voor Charlie's angels en Catwoman, maar die heb ik niet meer nagespeeld. Daar was ik toen al iets te oud voor. Alhoewel, ik laat met plezier af en toe eens de Catwoman in mij bovenkomen, dat kan zo'n deugd doen!'

Van wie ben je blij dat je ze ooit levend aan het werk hebt gezien?
Katja Retsin: ‘Ik mocht Ruby Wax ooit interviewen in Disneyland Parijs voor De rode loper. Ik ging meteen op mijn knieën zitten en kuste haar schoenen. Ruby zei toen laconiek dat als je de bovenkant van iemands hoofd ziet, je weet dat je goed bezig bent. Echt my kind of woman!'

Wie zijn momenteel je helden?
Katja Retsin: ‘Ik heb er een hele hoop. Ik kijk op naar mensen die zich dagelijks inzetten voor anderen. Brandweerlui bijvoorbeeld. Ik heb ooit voor het VRT-programma Witte raven twaalf dagen bij de brandweer doorgebracht en ik heb daar een eeuwig respect voor die mensen aan overgehouden.'

‘Ik heb het ook voor Nelson Mandela, Martin Luther King, Gandhi en uiteraard Obama. Wat een heerlijke man! Hij is intelligent, warm en spreekt de taal van het volk. Ook voor Oprah Winfrey doe ik mijn hoed af. Oprah is de perfecte interviewster, een fantastische zakenvrouw én ze doet ontzettend veel voor goede doelen.'

‘Ik heb ook een fictieve heldin: Lisbeth Salander, het hoofdpersonage uit de Millenniumtrilogie van Stieg Larsson. Wat een sterke vrouw, zeg!'

Van wie begrijp je niet dat ze voor velen een held zijn?
Katja Retsin: ‘Van Paris Hilton. Onbegrijpelijk dat ze met zo veel dommigheid geld verdient.'

In wiens schoenen zou je graag willen staan?
Katja Retsin: ‘In die van de grote misdaadromanschrijvers Karin Slaughter of Patricia Cornwell. Zij slagen er telkens weer in om de meest intrigerende verhalen te schrijven, met personages van vlees en bloed en bladzijden waar de spanning van afdruipt. Ik zou er veel voor over hebben om te weten hoe je zo'n misdaadverhaal in elkaar puzzelt. Da's echt nog een droom van mij.'

Wie zou je meteen een standbeeld willen geven en waarom?
Katja Retsin: ‘Mijn ouders. Dat zijn mijn persoonlijke helden. Ik heb van hen een fantastische opvoeding gekregen met veel liefde en begrip. En op tijd en stond de strenge aanpak, maar dat was soms ook wel nodig.' (lacht)

Besef je dat jij voor velen een heldin bent?
Katja Retsin: ‘Dat valt nogal mee. Ik blijf het meisje van de buren hé. Uiteraard is het fijn om van mensen te horen dat ze mijn presentatiestijl leuk vinden of dat ze graag shoppen in mijn winkels. En het is grappig om te horen dat sommige vrouwen bij de kapper een Katja Retsin-coupe vragen.'

Met welke held wil je een jaar op een eiland leven?
Katja Retsin: ‘Doe dan maar Johnny Depp of Benicio Del Toro. Ik spreek toch een aardig mondje Spaans.' (lacht)

Welke drie iconen zoek je in de hemel op om te kaarten?
Katja Retsin: ‘Michael Jackson, Yasmine en Gandhi. Dat wordt een interessant spelletje!'