donderdag 28 januari 2010

Roos Van Acker uitreiking MIA's @ Belgische Babes Movies


In de wervelende live-show van de MIA's werden de gegeerde trofeeën uitgereikt door onder meer Roos Van Acker !

Uiteraard kreeg je ook muziek te horen: Daan, Free Souffriau, Absynthe Minded, Bart Peeters, Customs, Natalia, Jef Neve, Jasper Erkens en Lady Linn & Her Magnificent Seven zorgden live voor puur en onversneden muzikaal topentertainment!

Misschien wint één van hen ook wel een award? Als dat zo is dan krijgen ze die niet zomaar van de bakker om de hoek… Onder andere baron Stijn Coninx, Belgische babe Roos Van Acker, cultuurminister Joke Schauvliege, Claudio & Gaëlle, Gunter Lamoot en Luc De Vos zullen een MIA overhandigen.

Begint Roos Van Acker binnenkort aan een carrière bij Eén? Haar exclusiviteitscontract bij VT4 zal haar niet langer tegenhouden. Binnen enkele weken loopt dat af en beide partijen zijn overeengekomen om het niet opnieuw te verlengen. Mogelijk wordt Roos één van de twee presentatrices van de nieuwe vrijdagavondshow van Eén.

VT4 bestaat maandag 15 jaar en achter de schermen is men druk bezig met de toekomst van de zender. 'We zijn de puberjaren ontgroeid. We kunnen nu in vertrouwen en zonder exclusiviteitscontracten met al onze mensen samenwerken', klinkt het bij SBS Belgium.

Nochtans was er enkele weken intern heel wat ophef toen VT4-gezichten Véronique De Kock, Hanne Troonbeeckx en Ilse De Meulemeester meewerkten aan de showbizzwebsite Starplanet. Hun medewerking viel niet in de smaak bij SBS Belgium omdat deze dames nog onder contract liggen bij SBS.

Maar ook deze contracten worden de komende maanden onder de loep genomen. 'Geen kettingen meer', klinkt het bij VT4-woordvoerder Kristof Demasure. 'Alle exclusiviteitscontracten worden geval per geval bekeken. Sommigen zullen exclusief bij VT4 blijven werken, anderen niet'.

En dat verklaart meteen ook waarom Roos Van Acker met goedkeuring van VT4 in aanmerking komt voor de presentatie van de nieuwe vrijdagavondshow van Eén. Zowel VT4 als Roos Van Acker vonden een verlenging van haar exclusiviteitscontract niet langer noodzakelijk.

'Wij vinden het heel goed van de VRT dat ze met Roos willen werken. Dat pleit voor de kwaliteit van onze gezichten', aldus Kristof Demasure.

Of Roos Van Acker ook echt aan de slag gaat bij Eén is nog niet helemaal duidelijk. Volgens haar manager is de deal nog niet rond, maar alles wijst wel in die richting. Samen met Sofie Van Moll zou Roos Van Acker dan de zogenaamde 'weekendshow' presenteren die het eerste seizoen van 'De Generatieshow' moet opvolgen op vrijdagavond.

Volgens fans op het internet stond Roos Van Acker naakt op de cover van het nummer van Humo. Het gezicht lijkt alvast dat van Roos te zijn, maar zijn ook de borsten van de presentatrice?

Jammer voor de fans, maar in werkelijkheid is er een knap staaltje gephotoshopped. Volgens haar manager Len Doens is alleen het gezicht op de cover van Roos Van Acker. “Dit is gephotoshopped. Ik weet bijna zeker dat het gezicht op de cover dat van Roos is, maar ik weet ook zeker dat Roos niet naakt heeft geposeerd voor Humo.”

Humo blijft zijn lezers teasen. Roos Van Acker stond ooit eens écht naakt op de cover, maar haar borsten werden bedekt door kokosnoten. Eén ding is zeker: de Humo-lezer vindt Roos sexy. De blonde presentatrice is namelijk vaste laureaat tijdens Humo’s Poppol in de categorie: “Wie wil u het liefst uit de kleren zien gaan”.

Die Roos Van Acker toch … ze is reeds lang de natte droom van de Humo lezers, en zal dit nog wel een tijdje blijven dankzij enkele straffe uitspraken die ze onlangs op de Nederlandse televisie deed !

Roos Van Acker was dus te gast in het Nederlandse jongeren-praatprogramma-zonder-taboes Spuiten en Slikken … en praatte daar vrank en vrij over haar leven onder/tussen/boven de lakens!

Anale seks, lesbische triootjes, trekken - zéér letterlijk te nemen - aan pa’s piemel, leren pijpen met behulp van een wortel … Roos has been there and done that! Terloops lurkte ze ook nog even aan een zakje met zorgvuldig geprepareerde zuiver cannabisrook!

Nu de Nederlanderse spuiters en slikkers ons vrouwelijk schoon hebben ontdekt, mogen ze wat mij betreft ook wel eens Evy Hansen, Hanne Troonbeeckx, Dina Tersago, Evy Gruyaert, Lien Van de Kelder en … last but not least … de twee Tines (Emberechts en Reymer) uitnodigen!

Welk beeld hebben anderen van jou, denk je?

Roos Van Acker «Dat weet ik niet. Terwijl het me wel bezighoudt: wie ben ik? Waar sta ik? Hoe zien anderen mij? Wat is mijn plaats in de wereld?

»Ik weet wél dat sommige mensen een totaal verkeerd beeld van me hebben. Twee weken geleden stond er een column van Christophe Vekeman in De Morgen, naar aanleiding van die beruchte uitzending van 'Spuiten en slikken' waarin ik te gast was, en die op Canvas werd herhaald. In dat programma, op de Nederlandse tv, had ik toegegeven dat ik a) had leren pijpen met een wortel, b) in het bezit was van een vibrator, c) weleens anale seks had gehad en d) ooit aan een triootje had deelgenomen. Vekeman schreef daarover: 'Roos Van Acker kent maar één vorm van schaamte: die voor de schaamte.' Dat klópt niet: ik schaam mij helemaal niet voor de schaamte, en nog minder voor mijn seksuele verlangens en ervaringen. Net daarom was ik op de uitnodiging van 'Spuiten en slikken' ingegaan: ik praat graag over seks, want ook al doen veel mensen er raar over, ik vind het een doodgewone zaak. Ik vond mijn uitspraken ook niet choquerend of zo.»

Ook in de studio van 'Spuiten en slikken': onze Belgische Roos Van Acker. De vrouw die de helft van viriel Vlaanderen naakt wil zien, aldus de presentatrice. En vice versa wellicht. De andere helft? Kontneuken no doubt. En poepen, maar dan op z'n Vlaams. Zeg, spreek voor uzelf. Roos lekte details over haar persoonlijke zelf. Op haar negentiende is ze gebeft door een vriendin (het moet dus echt "Eden" geweest zijn).

Roos Van Acker bekent lesbische relatie

Peking Express-presentatrice Roos Van Acker heeft in het Nederlandse televisieprogramma Spuiten en Slikken toegegeven dat ze een lesbische relatie gehad heeft.
In het liveprogramma van de Nederlandse omroep BNN waar openlijk over drugs en seks gesproken wordt, deed Van Acker ook enkele merkwaardige uitspraken over trio's. ,,Een triootje? Ja, dat is al eens gebeurd, maar alleen met vrouwen, met twee vriendinnen van me. Ik heb alleen liggen foefelen, ik ben niet naar beneden gegaan. Een vriendin van me wel.”

Een andere uitspraak van Roos: ,,Ik heb mijn vader maar een keer naakt gezien. Toen ik twee was, heb ik eens aan zijn piemel getrokken, en sindsdien heb ik hem nooit meer bloot gezien."

Roos Van Acker is ongetwijfeld één van de coolste madammen in het Vlaamse medialandschap. Ze bezit een schoonheid van een speciaal kaliber en heeft een fijn gevoel voor humor. Ze spreekt bekakt Nederlands, maar schrikt er niet voor terug om haar handen vuil te maken.

De makers van de televisieprogramma’s die ze presenteert moeten in elk geval geen ondertitels plaatsen voor hun Nederlandse kijkers. En dat zijn er heel wat. Ook het derde seizoen van Peking Express: The Mekong Route belooft een groot succes te worden, in Nederland en België. Voor Roos Van Acker is deze alvast de beste van de drie reeksen die zij vanaf het eerste uur presenteerde.

Roos Van Acker vindt vrouwen fantastisch. “Ik heb een boon voor vrouwen, ik vind ze heel mooi. Dikwijls mooier dan mannen.” Niet dat Roos haar leven zou kunnen slijten met een vrouw. Iets minder dan wel? “Ik kijk graag naar vrouwen. Vroeger ging ik vaak naar holebifeestjes. Nu is het wat minder. Ik weet niet of ik het nog zou durven.” Durven? Is er dan iets wat deze 29-jarige vrouw met ballen aan haar lijf niet durft? “Blijkbaar zit er toch een beetje schroom vanbinnen, al weet ik niet of ik het zo zou kunnen noemen.

De holebiwereld heeft toch weinig geheimen voor mij. Er zitten heel wat lesbische meiden in mijn vriendenkring. De pottenbende van Mechelen noem ik ze. Wanneer the L-word wordt uitgezonden, spreken we met z’n allen af om samen te kijken. Supergezellig! Ik vind de vrouwen in die serie zo intrigerend, vooral de dj’s in de tweede serie, ooh!”

Experimentjes met de vriendin
Concreet dan: heeft Roos Van Acker al ooit iets gehad met een vrouw? Ze aarzelt. Zegt niet nee. Denkt even na en zucht dan. “Ik heb dit nog nooit verteld. Maar ach, wat maakt het ook uit.”, lacht ze. “Lang geleden, in de puberteit nog, heb ik iets gehad met een meisje. We experimenteerden een beetje. Wie doet dat niet? Ze is nog steeds mijn beste vriendin.” Toch zou Roos zich niet meteen bi noemen. “Ik neig wel een beetje naar het biseksuele, maar naar mijn gevoel niet genoeg om me zo te noemen. Het heeft trouwens weinig zin om mensen in vakjes te stoppen.”

Op de vraag of ze soms aanzoekjes krijgt van vrouwen, antwoordt ze met een enthousiaste ja. Roos Van Acker: “Ik vind het fijn als vrouwen me leuk vinden. Ik wil niet enkel mannelijke fans. Het is jammer dat vrouwen elkaar voortdurend zitten te beconcurreren in plaats van elkaar leuk te vinden.

Vooral in de televisiewereld. Het zou leuker zijn als ze elkaar wat meer hielpen in plaats van beter te willen zijn dan de ander.” Een motto van Roos is dat ze altijd zichzelf blijft, ook op televisie. “Ik doe niet mee aan de strijd om de mooiste te zijn. Ik denk dat veel mannelijke én vrouwelijke fans dat leuk aan me vinden.”

De ware aard
Wat vindt Roos van het lesbische stel dat meedoet aan Peking Express? “Ik bewonder de gedrevenheid en het enthousiasme van Inge en Lien. Het zijn heel leuke meiden. Soms was het me wel wat teveel. Dan had ik zoiets van: pff, nu effe rustig! Hun druk gedoe werkte de groep af en toe op de zenuwen. Het leuke is wel dat ze altijd zichzelf blijven. De hyperkinetische Lien laat haar ware aard zien, ze ís gewoon zo! We zijn bij het kiezen van de deelnemers op zoek gegaan naar heel verschillende karakters, om een diverse groep te creëren. En dat is ons, met die twee erbij, zeker gelukt!”

Gesmeerde gaydar
Muzikante, radiomaker, televisiepresentatrice,... De media heeft geen geheimen meer voor deze duivel-doet-al. Afgezien van die talenten is Roos Van Acker in ieder geval bezitter van een goed gesmeerde gaydar. Toen de interviewer zich aan het begin van het gesprek voorstelde als medewerkster van Wel Jong Niet Hetero, was het eerste wat ze zei: “Ik dacht het!”

zondag 24 januari 2010

Sabine Hagedoren @ Belgische Babes MoviesWeerman Frank Deboosere over collega Sabine Hagedoren:

‘Aangezien Sabine en ik de enigen zijn om het weerbericht te presenteren, moeten we goed op elkaar ingespeeld zijn. Als de een ziek wordt, valt de ander in. Gelukkig is dat in de tien jaar dat we het weerbericht brengen zelden gebeurd.

Belgische Babe Sabine Hagedoren is op dat vlak een harde tante: enkel als ze halfdood is, zal ze me komen vertellen dat het niet lukt. Ik heb trouwens nog steeds dat ene sms'je dat ze me stuurde toen ze de rode hond had: “Wat een smerige ziekte is me dat!”. En inderdaad: onze schminkster kan veel, maar visueel viel Sabine op dat moment niet te redden.' (lacht)

‘Sabine Hagedoren is een flapuit. Ik hoop dus dat ze goed nadenkt over de vragen van Erik Van Looy. Verder hoop ik natuurlijk dat er veel wetenschapsvragen in de eerste aflevering zullen zitten, want daar staat ze haar mannetje. Bij de faits divers uit de boekskes zal ze door de mand vallen.'

Sabine Hagedoren: de nuchterheid zelve: Weer of geen weer, Sabine Hagedoren is niet van haar stuk te brengen.

'Mijn auto die niet wil starten als ik een dringende afspraak heb: dát kan mijn humeur verpesten. Maar het weer? Welnee. Schijnt de zon, dan loop ik in bikini. Is het fris, dan trek ik een trui aan.' En er zijn wel meer punten waarop Sabine Hagedoren (40) de nuchterheid zelve is.

Sabine Hagedoren heeft haar middagpauze opgeofferd om te praten. 'Normaal eet ik in het VRT-restaurant, maar ik heb nu een broodje gehaald', zegt de populaire rondborstige weervrouw terwijl ze aan haar bekertje koffie nipt. 'Het weerbericht is meer dan die vier minuten op tv. Aan de voorbereiding heb je een flinke dagtaak.'

Al die moeite en dan toch kwakkelweer moeten aankondigen.

Sabine Hagedoren: 'Ach, mensen hebben altijd gemopperd over het weer. Pas op, ik sta ook liever op met een lekker zonnetje wanneer ik een wandeltocht heb gepland, maar voorts pas ik me gewoon aan. Al begrijp ik best dat het weer voor flink wat mensen belangrijk is. Van de boer over de ijsjesverkoper tot de bioscoopexploitant: voor hen kunnen regen of zon een slok op een borrel schelen.'

Zijn zij vaste klanten in je mailbox met vragen over hoeveel roomijs ze moeten inslaan?

'De meeste vragen krijg ik nog altijd van mensen die iets gepland hebben. Een trouwerij of een tuinfeest.'

Krijg je wel eens scheldmails als je er een beetje naast zat?

'Weinig, maar ik maak er een punt van ze te beantwoorden. Onlangs beweerde iemand dat ik slecht weer had voorspeld, terwijl het alleen in de voormiddag had geregend en het 's namiddags zonnig was geworden. Dat soort beweringen ga ik toch even verifiëren. Bleek dat ik letterlijk had gezegd: de eerste uren van de dag mogen we nog wat regen verwachten, maar daarna komen er opklaringen . Dat laat ik dan even weten, maar ik zeg er meteen ook bij dat er op mijn bureau geen kristallen bol staat.'

Wat is het eerste dat jij 's morgens doet als je uit bed stapt? Gordijnen open en kijken welk weer het is?

Sabine Hagedoren: 'Toch niet. Meestal maakt mijn jongste dochtertje Lise (1 jaar, nvdr) mij wakker en dan ren ik naar beneden om een papfles klaar te maken. Daarna pas gaan de gordijnen open. Mijn kinderen komen vóór het weer.'

Kan het weer je humeur beïnvloeden?

Sabine Hagedoren: 'Op zich niet, maar ik heb wel graag dat het weer zich een beetje gedraagt en mijn weerbericht volgt. (lacht) Is dat niet zo, dan gaat thuis de computer aan om te checken wat er misgelopen is. Meestal heeft het louter met timing te maken. Regen die enkele uren sneller of trager komt, bijvoorbeeld.'

Hoe vroeg begint een weerdag voor jou?

Sabine Hagedoren:'Toen de kinderen er nog niet waren, had ik om half acht een weerpraatje op Donna. Toen zat ik al om zeven uur met het KMI te bellen. Nu Lars en Lise er zijn doet Frank Deboosere de ochtend en arriveer ik omstreeks tien uur op de VRT.'

Heb je dan thuis al op je computer zitten tokkelen?

'Nee joh. Als je twee kleine kinderen hebt, is de ochtend druk genoeg met wassen, aankleden en eten.'

Jouw VTM-collega Jill Peeters is helemaal gek op wolken. Heb jij ook zo'n favoriet weerfenomeen?

Sabine Hagedoren: 'Als de zon fel schijnt en ik zie donkere wolken komen aandrijven dan ga ik met mijn rug naar de zon staan om te kijken of er zich geen regenboog vormt. Negen op de tien keer is het prijs. Een regenboog vind ik iets romantisch hebben.'

Kick je op extreme weerfenomenen? Stormen, wervelwinden?

'Ik voel niet de behoefte om met een stel tornadojagers achter wervelwinden aan zitten. Dat lijkt me eerder gevaarlijk dan opwindend. Ik ben niet zo tuk op extremen.'

Je bent nochtans niet bang uitgevallen: je gaat duiken op zee.

Sabine Hagedoren: 'Ja, maar daar heb ik nu even geen tijd voor. Ik duik graag, maar het is geen sport die je even tussen de soep en de patatten beoefent. Tegenwoordig ben ik al blij als ik elke week een uurtje kan vrijmaken om te sporten.'

Omdat je het gevaar niet wilt opzoeken nu je moeder bent?
'Daar heeft het niets mee te maken. Duiken met een wetsuit is niet gevaarlijk als je de regels volgt: je materiaal onderhouden, voldoende trainen zodat je conditie op peil blijft én altijd met z'n tweeën duiken voor het geval er iets misloopt.'

Is je dat al overkomen?
'Mijn duikpartner is een keertje in de problemen geraakt. Zijn ontspanner functioneerde niet meer en toen maakte hij het gebaar met zijn hand voor zijn keel dat erop wijst dat hij geen lucht meer kreeg. Ik gaf hem toen meteen mijn mondstuk zodat hij even kon ademen. Al wisselend zijn we dan naar boven gegaan. Gevaarlijk wil ik dat niet noemen, het is een procedure die je hebt geleerd.'

Waar ga jij duiken?
'In de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee en de laatste keer ben ik met mijn vader naar de Rode Zee getrokken. Hij heeft me trouwens aangestoken met de duikmicrobe.'

Waar leidt een vakantie heen met twee kinderen?
'Ver weg met is niet evident, dus is het wandelen, fietsen, het strand, de speeltuin, de schommel.'

Waar ben je echt aan gehecht in je huis?
Sabine Hagedoren: 'Ik heb altijd een bloeiende orchidee staan en in de gang hangt een gedicht van Hugo Claus over het weer. Een cadeau van een vriendin. Het enige dat ik echt niet kwijt wil, zijn mijn fotoalbums. Foto's van je familie, van vakanties zijn onvervangbaar. Hoewel ik digitaal fotografeer, laat ik mijn foto's nog altijd afdrukken om ze in een album te kunnen kleven. Zo'n album vastpakken is stukken persoonlijker dan voor je computer klik klik te zitten doen. Ik ben niet zo verknocht aan dingen. Ja, mijn trouwring wel.'

Hecht je belang aan kleding?
'De styliste van de VRT kent mijn maten en voorkeuren en in onderling overleg bepalen we wat ik aantrek. Wat ik op tv draag, bevalt me best, hoewel het iets klassieker is dan de sportieve outfits die ik thuis kies.
Kleden begint van ondergoed naar bovengoed. Kijk, kleding moet je goed passen, je moet een degelijke beha dragen. Structuur in de kleding is ook belangrijk, je moet geen laagjes dragen. Bij strakke truitjes komen mijn borsten wel eens sterk in beeld, maar dat is beter dan van die flodderdingen dragen.'

Staan er schoenen met naaldhakken in je kast?
Sabine Hagedoren: 'Stiletto's? Daar verongeluk ik mee.' (lacht)

Wat is meest extravagante in je kast?

'Binnenkort hebben we een soort gekke gala-avond en dan trek ik mijn plateauschoenen weer eens aan. Die glitterschoenen zijn zeker twintig jaar oud en destijds ging ik daarmee uit. Hoé, dat kan ik me nauwelijks nog voorstellen want ik ben er ooit eens bijna mee op mijn neus gegaan.' (lacht)

Als BV heb je een behoorlijk sereen imago. Over jou doen geen straffe verhalen de ronde.
'Is dat zo? Moét er een sterk verhaal over mij de ronde doen, dan?'

Natuurlijk niet, maar wat is de merkwaardigste roddel die je onlangs over jezelf hoorde?
Sabine Hagedoren: 'Een week of twee geleden kwam de buurvrouw langs. Weet je wat ik bij de kapper heb gehoord? , vroeg ze. Maar ik heb gezegd dat ze het niet voort mochten vertellen want het kan niet waar zijn , voegde ze er snel aan toe. Wel, ze zeggen dat je gaat verhuizen omdat je het hier beu bent. Je vraagt je af waar zoiets vandaan komt, want is er geen sprake van verhuizen.'

Je bent pas veertig geworden. Is dat een leeftijd waaraan je toch even blijft haperen?
'Het is een getal als een ander. Ik merk natuurlijk wel dat ik niet piepjong meer ben. (beetje spottend) Ik recupereer niet zo snel meer als vroeger. Een nachtje doorzakken krijg ik niet zo snel meer uit mijn lijf.'

Zet je wel vaker de bloemetjes buiten?
'Minder dan vroeger, maar op een trouwfeest durf ik erin te vliegen. Eigenlijk heb ik er nooit zo goed tegen gekund. Ik heb regelmaat nodig.'

De kwaaltjes van de oude dag zul je er graag bij nemen?
Sabine Hagedoren: 'Absoluut, ik vind het leven de moeite waard. Ik probeer van elke dag te genieten, ook al is de ene mooier dan de andere. Ik amuseer mij, wat kan een mens meer verlangen?'