vrijdag 27 november 2009

Erika van Tielen reist langs het IJzeren Gordijn in Duitsland @ Belgische Babes Movies


9 november 1989 staat in het collectief geheugen als de dag waarop de Berlijnse Muur gevallen is. Ook het IJzeren Gordijn zou daarna in sneltreinvaart gesloopt worden. Belgische Babe Erika Van Tielen reist vijf weken voor Vlaanderen Vakantieland kriskras langs het vroegere Ijzeren Gordijn.

Erika Van Tielen zoekt uit wat er nog over blijft van die ooit zo gigantische constructie, wat er in de plaats gekomen is en vooral wat er in de omgeving te beleven valt. Want je zou het misschien niet meteen verwachten, maar het voormalige grensgebied heeft toeristisch gezien heel wat te bieden.

Erika Van Tielen is al een tijdje samen met Cath Luyten de ster reporter van Vlaanderen Vakantieland.

Priwall, vlakbij Lübeck, is het beginpunt van Erika’s reis. Want in Duitsland begon het IJzeren Gordijn hier op het FKK-strand. FKK staat voor Frei Körper Kultur en dat betekent zoveel als naturisme of naakt strand. Op het naaktstrand mocht je dus zonder problemen in je bloot gat rondlopen. Maar de grens oversteken, was onmogelijk. Zelfs met al je kleren aan.

Van hieruit reist Erika Van Tielen verder naar Lübeck. Twintig jaar geleden de grootste stad langs het Gordijn, maar tegenwoordig een trekpleister omwille van de Holstentor en de Burgtor bijvoorbeeld, twee torens die de skyline van de stad domineren. Of voor de boottochtjes op de Trave en de wereldberoemde Niederegger marsepein.

Tot slot bezoekt Erika ook het grenslandmuseum in Schlagsdorf. Dat is één van de vele kleinschalige projecten langs de grens, gerund door vrijwilligers met één doel voor ogen: de herinnering levend houden.

Ook in Duitsland werkt Erika aan haar conditie en fitness. De streek rond Ratzeburg wordt gedomineerd door heel wat prachtige meren. En dus waagt ze zich aan een roeitochtje in het gezelschap van Florian, een Olympische roeier.

Erika Van Tielen gaat ook fietsen langs de Elbe met Michael Cramer. Hij is Europees parlementslid voor de Duitse groenen en het brein achter de Iron Curtain Trail. Dat is een fietsroute die je helemaal van het begin naar het einde van het vroegere IJzeren Gordijn brengt. Een dikke 7500 km in totaal dus, recht door de ongerepte natuur.

Als je de vroegere grens tussen Oost en West volgt, rijd je ook een stuk over de zogenaamde Deutsche Fachwerkstrasse. Dat is een route die een steden en dorpen verbindt die bijna volledig bestaan uit prachtige vakwerkhuisjes.

Erika maakt kennis met een jonge timmerman in Salzwedel. En ze proeft er ook van de traditionele baumkuchen: een geglazuurde cake in kerstboomvorm.

Maar het IJzeren Gordijn is nooit veraf. In Marienborn, vroeger de grootste Duitse grensovergang, ondervindt Erika Van Tielen aan den lijve hoe een grenscontrole destijds in zijn werk ging.

De Brocken is al eeuwenlang een mysterieuze berg. Hij is niet extreem hoog, maar kent toch Alpencondities. En de top is bijna het hele jaar door gehuld in een dikke mist. Goethe situeerde hier zijn beroemde Walpurgisnacht. En de Stasi vond het de ideale plek om een massa afluisterapparatuur te plaatsen. Erika checkt wat er nu nog te zien is boven het wolkendek.

En ze trekt ook naar Eisenach. De bakermat van de Wartburg, de chicste auto die er in de DDR te vinden was. Al moet ze toegeven dat een trabantje dat elk moment uit elkaar kan vallen, ook zijn charme heeft.

Point Alpha, in Geisa, was destijds de Amerikaanse basis aan de Duitse binnengrens. De Amerikaanse soldaten hielden van hieruit de Russen in het oog.
Erika heeft verder ook aandacht voor een aantal kunstenaars die creatief zijn geweest met de grens, de Muur en het Gordijn. Herbert Fell bijvoorbeeld, heeft een Skulpturenpark vol kunstwerken die hij met de hulp van schoolkinderen uit het Oosten én het Westen maakte.

Klaus Beer is dan weer de bedenker van het Fernwehpark in Hof, vlakbij de grens met Tsjechië. De man verzamelt naamborden van over de hele wereld en wil zo een vredesboodschap uitdragen.

En tussen alle grensgevallen door maakt Erika nog even tijd voor een hotstone massage(naakt liggend op de massage tafel met hete stenen gemasseerd worden), en een duik in de Heilwassersee van de Frankenthermen in Bad Königshofen. Ze kan de terugreis dus volledig gelouterd en gezuiverd aanvatten.

De Duitsers hebben veel meer dan wij een echte ‘badcultuur’. Als je ‘t een beetje kan verantwoorden, krijg je hier zelfs heel de wellness behandelingen terugbetaald door de mutualiteit.

En blijkbaar zijn er een pak mensen die moeten genezen of revalideren, want als we in het wellness walhalla van Bad Königshofen arriveren, is het er vollenbak. Veel oudere koppels, maar verrassend genoeg ook heel wat jonge jongens en meisjes. Sommige doen zelfs een kuur van meerdere dagen en logeren in hun mobilhome op de nabijgelegen kampplaats. Hollandse gezelligheid in Duitsland. Moet kunnen.

Erika Van Tielen laat de sauna en het Turks stoombad deze keer aan zich voorbijgaan, maar ze kiest wel voor een hotstone massage (auw! Heet!). En daarna waagt ze zich in bikini aan een duik in de zogenaamde Heilwassersee. Echt aanlokkelijk is die groene zwemvijver niet, maar kom, het is voor de goeie zaak.maandag 23 november 2009

Roos Van Acker fotoshoot @ Belgische Babes Movies


Belgische Babe Roos Van Acker is door de lezers van Humo al ettelijke keren verkozen als de vrouw die ze het liefst uit de kleren willen zien gaan.

Het Belgische modemerk Bruno Antognini denkt daar heel anders over en ziet de Vlaamse schone liever niet naakt gaan.

Zij willen Roos Van Acker liever in de kleren en liefst nog in die van hen.

En dus vroeg modemerk Bruno Antognini Roos Van Acker als het nieuwe gezicht van de zomercollectie van hun jongerenlabel By Soto.

Dit resulteerde dan weer in de volgende sexy fotoshoot van Roos.